Løkke giver Thorning selfie-stang i afskedsgave

Der blev udvekslet gode råd, pæne og mindre pæne ord i Statsministeriet, hvor Helle Thorning-Schmidt klokken 13 overdrog nøglerne til Statsministeriet til Lars Løkke Rasmussen. Og så blev der udvekslet gaver. Lars Løkke Rasmussen gav Helle Thorning-Schmidt en selfie-stang og fire billetter til Grøn Koncert, som hun skulle bruge med familien.

- Nu får du jo mere tid til familien, og så kan du tage en selfie foran scenen, sagde Lars Løkke Rasmussen til Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt have allerede forinden pressemødet fået en selfiestang.

- Jeg har fået to i dag, måske jeg når at få fem selfie-stænger inden dagen er omme, sagde Helle Thorning-Schmidt til journalisterne kort efter pressemødet.

Helle Thorning-Schmidts råd: Venstre skal ikke gå frem

Den tidligere socialdemokratiske statsminister gav også Lars Løkke et råd i sin tale til den nye statsminister:

- Jeg har et råd til dig. Det er et vigtigt råd, for jeg har historisk belæg for det. Det vigtigste man kan gøre i Statsministeriet, det er, at ens parti ikke går frem. Jeg vil anbefale, at Venstre ikke går frem med mere end 20 procent for så mister man regeringsmagten. Det er ikke noget, jeg finder på – jeg har historisk belæg for det.

Thorning-Schmidt gav Lars Løkke Rasmussen et EU-sæt bestående af både et par sokker og en mørkeblå paraply med EU-stjerner, så Lars Løkke Rasmussen kan blive mindet om EU-samarbejdet.

Gaven var til dels sjov, men også med en vis alvor.

- Lars Løkke Rasmussen skal mindes om, at Danmark skal være så tæt på kernen af Europa som muligt, sagde Thorning.

Thorning-Schmidt gav endnu et råd.

- Tag det roligt, ikke gå i panik, keep calm, sagde Thorning til Lars Løkke Rasmussen.

Der er altid folk, der skal videre til noget vigtigere her i huset. Derfor er der ikke nogen der siger, sådan plejer man at gøre. Man føler sig derfor meget hurtigt hjemme, og det vil også komme dig til gode, siger Helle Thorning-Schmidt til Lars Løkke Rasmussen.

Thorning takkede også alle de DJØF’er, jurister og økonomer, der arbejder i Statsministeriet.

- Jeg kan ikke lade være med at sende en hilsen til alle DJØF’er her i huset. I er verdens bedste embedsmænd. Der skal lyde et meget stort tak fra mig.

Løkke til Thorning

Danmarks nye statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde også ord til Helle Thorning-Schmidt.

- Sidst jeg stod her i Statministeriet var jeg trist, der mistede jeg serveretten i dansk politik, men hvis man så har en god returbold, så kan man godt klare det.

Lars Løkke Rasmussen roste også den tidligere statsminister efter at have fået nøglerne tilbage.

- Jeg synes, at du har klaret det rigtig godt. Politik bliver hurtigt noget med at være in fight, men vi har også haft det sjovt. Jeg håber, at Mette Frederiksen vil være lige så god i returløbet i opposition, som vi var. Tak for den indsats, som du har ydet indtil nu.

Løkke roste også det hus, som han skulle ind i.

- Det er et fantastisk hus med dedikerede medarbejdere. Jeg glæder mig også rigtig meget til at komme tilbage af den grund. Sidst gav jeg en smuk taske, men jeg har ikke set dig bruge den.

Lars Løkke Rasmussen gav Helle Thorning-Schmidt en taske, der var lavet af finansloven.

- Du gav mig nogle buskort. Jeg har tænkt på, om du skulle have dem tilbage, men de er jo steget i pris, og det rakte budgettet ikke til, sagde Lars Løkke Rasmussen drillende, før han overrakte sin egen gave til Helle Thorning-Schmidt; fire billetter til Grøn Koncert og en selfie-stang.

- For mig fremstår du som en perfekt mor, der beskytter dine børn. Derfor er der et godt udkom til dig ved det her valg, så du kan komme til at være mere sammen med dine børn.

Departementschef Christian Kettel Thomsen havde også et par ord til den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt:

- Du har konsekvent søgt samarbejdet henover midten. Dine beslutninger har ikke altid været lige populære, men du har stået fast. Du har en helt utrolig stamina. Jeg har aldrig set noget lignende. Du er lidt ligesom en væltekop – du rejser dig altid op igen. Uanset hvordan tingene har flasket sig, så er du mødt op her i Statsministeriet med godt humør.