Politik

Corydon giver Hjort Frederiksen tågehorn: Blæs, hvis du er i problemer

Bjarne Corydon overdrog klokken 14 skrivebordet til Venstres Claus Hjort Frederiksen, der nu skal være finansminister.

- Den eneste og bedste gave man kunne give til dig, det er en sund økonomi i opsving – og det synes jeg, at du får.

Bjarne Corydon takkede departementscheferne og sin chauffør, før han gav Claus Hjort Frederiksen den første fysiske gave - et tågehorn.

- Hvis Claus Hjort Frederiksen er i problemer, så vil alle kunne høre tågehornet, sagde Corydon og gav også Hjort Frederiksen en hårtrimmer.

Corydon gav også Hjort Frederiksen en bog om amerikanske præsidenter ”Profiles and Courage”.

- Det her er min eneste alvorlige gave. Den handler om at turde sige nej, når alle andre siger ja. Og ja, når alle andre siger nej, sagde Bjarne Corydon.  

Corydon viste også anerkendelse overfor den tidligere finansministers bedrifter.

- Du danner en form for præcedens for, at man vender tilbage hertil som politiker. Jeg har respekt for dig som politiker. Jeg overtog et ministerium, som var sundt. Du har et godt hoved og en bred ryg. Du har den vigtigste legemsdel, bagdelen, for man skal sidde utrolig meget igennem, sagde Corydon.

- Jeg har den opfattelse, at et stærk og dygtigt og modigt finansministerium er et centralt omdrejningspunkt for et stærkt og velfungerende samfund. Helt generelt vil jeg sige, at hvis der er noget galt her i butikken, så er det ministerens skyld og ikke de ansatte.

Fællesskabsministeriet

Bjarne Corydon takkede alle de ansatte, der i tidens løb måtte have svigtet familie, venner og kærester:

- Hvis der er et ministerium i Danmark, hvor dem der arbejder der for alvor er sat i verden for at tjene det fællesskab og de interesser, der for alvor går på tværs i landet, så er det her i Finansministeriet. Jeg har tit tænkt, at man skulle kalde det for "Fællesskabsministeriet".

Claus Hjort Frederiksen roser Corydon

- Du rummer mange af de kvaliteter, der skal være til stede for en politisk leder. Det lyder måske mærkeligt, at jeg med alle de rosende ord har brugt de seneste par ord på at bringe dig ud af jobbet, men sådan er politik, sagde Claus Hjort Frederiksen til Bjarne Corydon.

Hjort Frederiksen overrakte i sin gave til Corydon et stormglas, så han kunne finde vej i det politiske stormvejr.

- Hvis krystallerne er formet som en bregne, så er der stormvejr på vej. Det kan man få brug for at vide, selv som folketingsmedlem som du nu skal være.

- Nu er det så mig, der sidder i finansministerstolen. Jeg har været her før, og det er et ministerium, hvor omsætningen i medarbejdere er høj. Derfor er det også mange nye ansigter, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med. Jeg glæder mig til at komme i gang med opgaven, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Serup: Finansministeren er den gode vært 

Ifølge Søs Marie Serup, politisk kommentator på BT, så er finansministeren den gode vært. 

- Det er ham, der skal sørge for at alle har kaffe i kopperne, når partierne skal sætte sig til forhandlingsbordet og skal finde penge. Det er finansministeren, der skal være den gode vært og sørge for, at alle bliver lidt ekstra længe, føler sig godt tilpas og giver sig lidt mere, siger Serup, der samtidig forklarer, at det ikke er atypisk, at en finansminister er oppe i årene, så de har noget erfaring.