Politik

Mogensen: Det her overgår enhver analytikers fantasi

Kristian Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti blev et af valgets helt store vindere med en betydelig vælgerfremgang, der blandt andet betyder, at partiet nu får 37 mandater i Folketinget.

Dermed overhaler partiet Venstre, der nu må indse, at det tidligere støtteparti fremover vil få mere indflydelse. Og det er et scenarie, som end ikke de mest indsigtsfulde eksperter havde ventet.

- Han (Kristian Thulesen Dahl red.) havde regnet med en fremgang, men jeg tror ikke, han havde forventet, at komme over Venstre. Jeg har holdt 50 foredrag over det seneste år, der handlede om; 'hvad nu hvis Thulesen Dahl bliver større end Venstre?' Men jeg har altid sagt, at det er altså lige en tand på månen, trods alt, lyder det fra Peter Mogensen, umiddelbart efter valgresultatet lå klart sent torsdag aften. 

- Det her overgår enhver analytikers forventning, herunder Thulesen Dahls egen.

Dansk Folkeparti fik næsten 22 procent af stemmerne, og flere steder er partiet blevet det største - heriblandt en lang række valgkredse i Sønderjylland.

Og det imponerende valg skyldes ifølge Michael Kristiansen en enkelt årsag.

- De har fået en partiformand, der ikke deler vandene. Der er ingen, der er imod Kristian Thulesen Dahl. Pia Kjærsgaard delte vandene, og hun var stigmatiseret, men de fleste kan lide Thulesen Dahl, og det er unikt at have det som politiker. Han er den mest troværdige politiker, og der er ikke nogen, der synes, han er dårlig, han skubber ikke nogen væk. Han skovler bare ind, forklarer Michael Kristiansen.

  • Kort
  • Liste
Kreds{sufix}