Det kan godt være, at Lars Løkke Rasmussens blå blok fik flest stemmer ved torsdagens folketingsvalg.
Men både hans parti, Venstre, og Rasmussen selv fik drøje hug af vælgerne ved den lejlighed.
Venstre mistede 13 mandater, og partilederen måtte også se sit personlige stemmetal barberet kraftigt ned.
Ved valget i 2011 blev han valgets topscorer med 56.285 stemmer, men her fire år senere lykkedes det kun at hente godt halvdelen. Sammenlagt satte 33.393 vælgere deres kryds ved Lars Løkke Rasmussen denne gang.
Venstre-formanden har siden sidste valg ganske vist også skiftet kreds. Før stillede han op i Frederikssund, men er siden blevet opstillet i Køge.
Dermed er han væk fra sin gamle hjemmebane i Nordsjælland, men er omvendt havnet i en storkreds med næsten dobbelt så mange vælgere.
Måske kan en del af forklaringen være de sager, der i den forgangne valgperiode har slidt på Lars Løkke Rasmussens troværdighed.
Statsministerkandidaten har da også under valgkampen erkendt, at han har haft noget at rette op på hvad det angår.
1994
Valgt til Folketinget
Valgt til Folketinget som 30-årig. Allerede da havde han en lang karriere i Venstre bag sig. Blandt andet som formand for Venstres Ungdom (1986 – 1989) og som byrådsmedlem i Græsted-Gilleleje Kommune.
1998
Næstformand i Venstre
Foto: Lars Løkke Rasmussen i slutningen af 90'erne. Polfoto
Valgt som Venstres næstformand. Var desuden amtsborgmester i Frederiksborg Amt (1998 – 2001)
2001
Minister for første gang
Foto: VK-regeringen 2001 er netop blevet præsenteret hos Dronningen. Indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen kigger frem yderst til højre. Polfoto
Indenrigs- og Sundhedsminister i den første VK-regering, ledet af Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen.
2002
Foto: Polfoto
Som indenrigs- og Sundhedsminister (2001 – 2007) stod Lars Løkke Rasmussen bag omfattende ændringer på sygehusområdet. der blandt andet skulle give kortere ventelister til behandling, delvist ved at give patienterne større muligheder for at vælge privathospitaler
2006
Kommunalreform
Foto: Lars Løkke Rasmussen med papirdynger, der efterhånden udmyntede sig sig i den omfattende kommunalreform. Polfoto
Som indenrigsminister var Lars Løkke Rasmussen en af hovedmændene bag kommunalreformen, der omlagde landets 271 kommuner til 98 større kommuner, og ændrede landets 14 amter til fem regioner.
2007
Ny finansminister
Foto: Overdragelse i Finansministeriet. Lars Løkke Rasmussen, Thor Pedersen og en flok fotografer. Polfoto
Lars Løkke Rasmussen afløser Thor Pedersen på posten som finansminister
2008
BDen første bilagssag
Foto: Bilagssagen havde blandt andet den konsekvens, at Lars Løkke Rasmussen blev valgt som "Årets Blæksprutte" af det satiriske julehæfte Blæksprutten. Polfoto
Den første af Lars Løkke Rasmussens "sager" var den såkaldte ”bilagssag”, hvor en række medier fremdrog eksempler på, at Lars Løkke Rasmussen tilsyneladende havde fået betalt private udgifter af blandt andet Indenrigsministeriet og Frederiksborg Amt.
2009
Udnævnt til statsminister
Foto: Lars Løkke Rasmussen hos dronningen - nu som statsminister. Polfoto
Lars Løkke Rasmussen blev udnævnt til statsminister, da Anders Fogh Rasmussen forlod posten for at blive generalsekretær i NATO.
Foto: Forhandlingerne på COP15 uden de store resultater - FN's generalsekretær Ban-Ki-Moon lytter til Lars Løkke Rasmussen. Polfoto
Kort efter han blev statsminister fik Lars Løkke Rasmussen sin internationale ilddåb som mødeleder på FN’s Klimakonference i København, der endte kaotisk og uden afgørende resultater. Flere lande kritiserede Lars Løkke Rasmussens ledelse af møderne.
2011
farvel til statsministeriet
Foto: Skiftedag i Statsministeriet. Lars Løkke Rasmussen giver sin efterfølger en fin taske. Polfoto
Lars Løkke Rasmussen taber et meget snævert folketingsvalg til Helle Thorning-Schmidt og må gå af som statsminister. Personligt fik han et godt valg og var den kandidat, der fik flest personlige stemmer (mere end 56.000 stemmer
2012
Formand for GGGI
Foto: Polfoto
I maj blev Lars Løkke Rasmussen udnævnt til formand for den internationale klimafond GGGI, der har base i Sydkorea.
2013
Mediehistorierne om GGGI begynder
Foto: Lars Løkke Rasmussen besvarer spørgsmål på Ekstra Bladet. Polfoto
I oktober offentliggør Ekstra Bladet de første artikler om Lars Løkke Rasmussens rejseudgifter i forbindelse med formandsposten i GGGI. Sagen handler om flybilletter på 1. klasse og dyre hotelregninger
Denne dag holder Lars Løkke Rasmussen et historisk langt pressemøde (3 timer og 43 minutter) hvor han forklarer og undskylder sin rolle i GGGI-sagen.
2014
Den nye sag om tøj og sko
Foto: Avisforsider. Polfoto
Maj 2014 kommer Lars Løkke Rasmussen igen i skudlinjen, da Ekstra Bladet offentliggør de første artikler om den såkaldte ”tøjsag”, hvor Venstre har betalt mere end 150.000 kroner for tøj, sko og andre private udgifter for Lars Løkke Rasmussen
Danmark har 1.389 valgsteder. Det mindste valgsted er Mandø i Esbjerg Kommune, hvor 34 vælgere kan stemme, mens Tinghallen i Viborg er det største valgsted med 22.364 vælgere.
I alt 4.143.344 vælgere, som har bopæl i Danmark, kan stemme. Yderligere 3.258 udlandsdanskere kan også stemme. Antallet af vælgere er steget med 66.692 siden 2011.
Vælgerne kan sætte kryds ved 799 kandidater. Langt de fleste er opstillet for de 10 opstillingsberettigede partier, mens 16 er opstillet som løsgængere. SF og Venstre opstiller flest – de to partier har begge 93 på stemmesedlerne, mens Konservative har 55. Kandidaterne er gennemsnitligt 46 år gamle, lidt ældre end den gennemsnitlige dansker, der er 41,1 år.
Hele herligheden ventes at koste 100 millioner kroner. Det er ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet prisen for valget i 2011.