Politik

Serup: Løkke er tæt på at overspille

Det første emne, der blev diskuteret i valgets sidste partilederunde, er de mange tusinde danske børnefamilier, og undervejs udnytter Morten Østergaard (R) chancen til at spørge ind til det moderne kontanthjælpsloft, som Venstre tidligere har annonceret skal indføres, hvis de kommer til magten.

Den radikale leder stillede samme spørgsmål under gårsdagens partilederrunde, men gentager sig selv i valgkampens sidste debat:

- Jeg vil stadig gerne vide, hvor mange kuverter du vil tage fra kontanthjælpsfamilierne? Det skylder du stadig et svar på.

Ligesom Morten Østergaard gentager Lars Løkke Rasmussen sit svar fra den tidligere debat.

- Jeg vil gerne uddybe denne sag, hvis du vil give mig tid til det.

Et svar, der får følgende kommentar med på vejen fra politisk kommentator Søs Marie Serup:

- Løkke er ved at overspille kortet med, at han har svært ved at få taletid.

- Lars Løkke har fremlagt et konkret forslag for et kontanthjælpsloft, der gælder en flygtningefamilie. Men vi mangler stadig at høre, hvad forslaget skal være for en dansk familie, tilføjer politisk analytiker Casper Dall.

Kommer an på valgets udfald

Efterfølgende forsøger Lars Løkke at dreje snakken fra kroner og ører over på skat.

- Kontanthjælp går i arv, og derfor skal danskerne flyttes ind på arbejdsmarkedet. Nøglen til det er skattelettelser.

- Nu handler det om kontanthjælpsloftet. Skatten kommer vi til senere. Er det fordi, du ikke ved, hvor loftet skal være, eller er det fordi, du ikke vil sige det? indskyder vært Natasja Crone.

- Det beror jo på, hvordan valget falder ud, og hvordan forhandlingerne går.

Thorning vandt første omgang

Aftenens partilederunde er anden gang, de to statsministerkandidater er i duel i aften. Tidligere onsdag stod de to for sidste gang ansigt til ansigt, og ifølge politisk kommentator Han Engell kunne Helle Thorning-Schmidt gå derfra med mest selvtillid til partilederrunden.

- Jeg synes, Helle Thorning-Schmidt klarede det bedst. Hun afbrød ikke hele tiden. Hun var disciplineret, hvilket var godt, for det har været dødhamrende irriterende, når hun har afbrudt. Hun talt i korte og klare sætninger, mens Lars Løkke talte om teknik og om dengang, han selv var statsminister.