Løkkes troværdighed på højeste niveau i to år

Det går fremad for Lars Løkke Rasmussens troværdighed.

I en måling, som Megafon har lavet for TV 2, svarer 31 procent, at Venstre-formanden er mere troværdig end Helle Thorning-Schmidt. Og det er det højeste niveau, Løkke har scoret i to års Megafon-målinger.

Han er dog stadig langt efter Thorning, der scorer 46 procent, mens 22 procent ikke har en holdning til spørgsmålet.

I de seneste fire målinger har Løkke scoret mellem 19 og 24 procent.

---------------------------------------------------------------------------------

Flest foretrækker Thorning som statsminister

Hvis torsdagens folketingsvalg udelukkende var et valg mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen som statsminister, tyder meget samtidig på, at Thorning ville kunne beholde ministerbilen.

Megafon har nemlig også spurgt danskerne om, hvem de foretrækker som statsminister, og her siger 47 procent af danskerne nemlig, at de foretrækker Thorning. 37 procent siger Lars Løkke, mens de øvrige 16 procent ikke har en holdning til spørgsmålet.

Det er imidlertid en fremgang for begge kandidater siden Megafon spurgte danskerne lige inden valgkampen i perioden 20.-25. maj. Ved den lejlighed svarede 42 procent Thorning og 34 procent Lars Løkke. Valgkampen har altså tilsyneladende fået flere til at hælde mod en af kandidaterne.

Flest tror på Løkkes løfter

Meningsmålingerne fra både Megafon og andre institutter viser et meget tæt løb mellem rød og blå blok. Det kan måske virke underligt, når så mange hellere vil have Thorning som statsminister og finder hende mere troværdig.

En del af er muligvis i borgernes tillid til politikernes løfter.

Megafon har nemlig også spurgt borgerne om deres tillid til, at henholdsvis Thorning og Løkke vil indfri de løfter, de har givet i løbet af valgkampen. Og her er tallene markant bedre for Lars Løkke Rasmussen.

Respondenterne blev i dette spørgsmål ikke bedt om at vælge mellem kandidaterne, men om de er enige eller uenige i, at hver enkelt kandidat kan leve op til sine løfter.

Og her svarede 42 procent, at de tror på Løkkes løfter, mens 36 procent ikke tror, han kan indfri dem.

Kun 33 procent tror på Thornings løfter, mens 45 procent ikke tror på dem.

Sådan laver Megafon det rullende indeks

Megafon laver en daglig måling for TV 2 gennem valgkampen, som kaldes et "rullende indeks". 

Det betyder, at Megafon hver dag skifter 500 af de ældste interviews ud af gårsdagens måling og supplerer med 500 nye til dagens måling. 

På den måde prøver følger vi udvikllingen i, hvor vælgerne vil sætte deres kryds, gennem hele valgkampen.

Resultaterne i undersøgelsen må påregnes en statistisk usikkerhed. For de enkelte observationer gælder, at de faktiske procenttal med 95% sikkerhed befinder sig indenfor gennemsnitlig margin på ca. +/- 1 % points af de observerede procenttal for de mindste partier og +/- 3 % points af de observerede procenttal for de største partier.