Politik

Anders Samuelsen vil beskære skat og regler

Staten taber penge på at beskatte danskerne så hårdt, for så arbejder de mindre.

Det siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, ved Folkemødet på Bornholm.

- Skat på arbejde virker. Det begrænser lysten til at arbejde. Regelstyring virker. Det bremser selvstændig tænkning - både i den private og den offentlige sektor. Derfor skal vi have lavere skat og færre regler, siger Anders Samuelsen.

- For at få flere job og mere omtanke, så vi selv i højere gad kan forme vores liv.

Liberal Alliance går til valg på sin plan, som Finansministeriet har regnet igennem. Partiet vil skære én procent årligt af det offentlige forbrug og give alle danskere 84.000 kroner i skattefradrag i bunden, så det bedre betaler sig at arbejde, forklarer han.

Danskerne skal gå på folkepension som 68-årige - et år senere end nu. Samtidig skal halvdelen af erhvervsstøtten fjernes, mens selskabsskatten halveres, siger Anders Samuelsen.

- Så kan vi ændre Danmark fra at betale 60 procent af den sidsttjente krone i skat til et land, hvor vi betaler 40 procent af den sidste tjente krone, siger han.

Så vil Danmark være det fjerdehårdest beskattede land i verden i stedet for at ligge i toppen. Han skoser de andre partier for, at valgkampen kun handler om fordeling.

- Lige nu er det, som om valgkampen alene handler om at disponere al fremtidig vækst på en eneste måde: Til mere offentligt forbrug. Det er en fattig vision for samfundet, siger Anders Samuelsen.

Valgkampen går udenom samfundets væsentligste spørgsmål: Hvordan sikrer vi væksten, mener han.

- Og hvordan giver vi plads til, at de kommende års økonomiske vækst kan bruges af vore børn til at skabe grundlaget for ny vækst, nyt initiativ og nye løsninger, siger Anders Samuelsen.