Politik

Østergaard sætter tal på: Udlændingepolitik lempet 45 gange

Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere sagt, at regeringen har lempet udlændingepolitikken 31 gange. Men nu kommer den radikale leder, vicestatsminister og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard selv ind i talkampen.  

- Hvis man tæller mest muligt med, er det vel 45 gange, vi har forbedret udlændingepolitikken. Med det tæller også dobbelt statsborgerskab. Er det en lempelse? Jeg synes, det er en forbedring, siger Morten Østergaard til Berlingske.

S: Det er ikke lempelser

Dermed pirker Morten Østergaard til et ømt punkt i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har gentagne gange afvist Løkkes optælling og i stedet understreget, at regeringen har strammet asylreglerne for første gang i 12 år med henvisning til, at det er blevet sværere at opnå familiesammenføring.

Over for Berlingske skyder Socialdemokraternes integrationsordfører Ole Hækkerup den radikale opgørelse ned.

- Jeg synes ikke, at den liste med 31 punkter, som Venstre og Dansk Folkeparti løber rundt med, er retvisende. En lang række af punkterne på denne liste (Østergaards liste, red.) har vi lavet i et bredt samarbejde i Folketinget. Jeg synes heller ikke, at man med rimelighed kan kalde det lempelser, siger han til avisen.