Politik

Løkke: - Jeg havde også sagt det til en mand

Søndagens dramatiske politiske duel på DR mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) har fået et efterspil, som hverken handler om kontanthjælp eller asylansøgere. Et af de mest omtalte episoder fra den livlige debat handler nemlig om en helt konkret bemærkning.

Midt under den ophedede diskussion på udlændingeområdet forsøgte Lars Løkke Rasmussen at udstille sin direkte modstander med ordene ”nej, der er mange ting, du ikke forstår”. En bemærkning der med det samme blev kritiseret voldsomt på de sociale medier for at være både en nedladende og sexistisk kommentar.

Lars Løkke Rasmussen blev derfor mødt af spørgsmål om sit ordvalg, da han mandag besøgte i Torvehallerne og senere Venstres Ungdom i København. Og Venstres formand står dagen derpå ved det, han har sagt, da han bliver spurgt af TV 2’s politiske reporter, Peter Lautrup.

Der er mange, der har kritiseret din bemærkning til Helle Thorning-Schmidt, og kritikerne mener, at du aldrig ville have sagt det til en mand?

- Det er noget ren pjat, for der er meget, der ikke forstås. Man forstår ikke Venstres politik, når man bruger millioner af kroner på at lade busser og andet køre rundt med falske budskaber om Venstres politik. Hvis Socialdemokratiet havde haft en anden formand, der havde sagt det samme, så havde jeg også sagt det samme, lyder svaret fra Lars Løkke Rasmussen.

Hvad er TV 2's blog #TV2VALG?

TV 2 følger valgkampen alle dage fra valget udskrives til vi har en afgørelse.

TV 2's valgredaktion giver dig med denne blog det seneste og vigtigste i valgkampen - opdateret minut for minut.

Valgbloggen er for dig, der vil have det fulde overblik over valgkampen fra Christiansborgs slotsplads til Skagen. Fra vælgermøde i Herning til dagens TV-debat.

Alle TV 2's regioner er repræsenteret i TV 2 Nyhedernes valgblog.

Sådan laver Megafon det rullende indeks

Megafon laver en daglig måling for TV 2 gennem valgkampen, som kaldes et "rullende indeks". 

Det betyder, at Megafon hver dag skifter 500 af de ældste interviews ud af gårsdagens måling og supplerer med 500 nye til dagens måling. 

På den måde prøver følger vi udvikllingen i, hvor vælgerne vil sætte deres kryds, gennem hele valgkampen.

Resultaterne i undersøgelsen må påregnes en statistisk usikkerhed. For de enkelte observationer gælder, at de faktiske procenttal med 95% sikkerhed befinder sig indenfor gennemsnitlig margin på ca. +/- 1 % points af de observerede procenttal for de mindste partier og +/- 3 % points af de observerede procenttal for de største partier.