Politik

Dramatisk debat: Lægger Venstre sig her ud med Danmarks kvinder?

Det var en særdeles ophedet debat mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, der i aftes rullede over skærmen på Danmark Radio. Men også på de sociale medier bragede det løs. Og i flere omgange lagde mandlige politikere fra Venstre sig tilsyneladende ud med en god del af Danmarks kvinder. 

I forvejen har Løkke og Venstre problemer med de kvindelige vælgere. Ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Avisen.dk, har Venstre mistet hver fjerde kvindelige vælger siden seneste folketingsvalg. 

Først skrev Søren Pind dette, da Helle Thorning-Schmidt afbrød hans partiformand:

Reaktionerne på dette tweet var mange:  

Søren Pind kom med endnu et tweet om afbrydelser og feminisme:

Og i dag kom han så med en video om emnet:

Også Venstre-kandidaten Thomas Danielsen gjorde sig upopulær med dette tweet om Helle Thorning-Schmidt og hendes mulige brug af Botox:

Også her kom der en del vrede reaktioner. Her er nogle få af de mange: 

Venstre-toppen har siden været ude for at banke Thomas Danielsen på plads.

I selve debatten sagde Lars Løkke sætningen til Helle Thorning-Schmidt: "Der er så meget, du ikke forstår". Den blev på de sociale medier sat i forbindelse med Oddset-reklamens slogan: 'Der er så meget kvinder ikke forstår': 

Men her gik Venstrefolk aktivt til kamp for at understrege, at Løkke jo ikke henvendte sig til alle kvinder, men kun til Thorning.

Vi tog debatten op i vores magasin #dkpol, og her er hvad eksperterne i sociale medier sagde...