Politik

Lars Løkke: Jeg er meget, meget, meget bekymret

De Radikale offentliggjorde lørdag deres skatteudspil, og det måske mest opsigtsvækkende, der kom frem, var, at partiet vil sænke topskatten fra 56 til 50 procent.

Efter et debatmøde med Henrik Sass Larsen på Bryghuset Braunstein i Køge, blev Lars Løkke Rasmussen interviewet af TV 2 om De Radikales forslag. 

-  Det gør mig meget, meget, meget bekymret. Jeg er dybt bekymret på boligejernes vegne. Jeg ved, at der dybt inde i de socialdemokratiske rækker også er folk der synes, vi skal gå på jagt efter boligejerne. Det skaber utryghed hos dem. Jeg peger modsat De Radikale på, hvor pengene skal komme fra.

Noget helt andet skete

Kort forinden havde Helle Thorning-Schmidt dog gjort det klart, at hun ikke gik ind for det radikale forslag.

- Det sagde hun også sidst. Der sagde hun, at der ikke skulle flyttes et komma, men så skete der jo noget hel andet, sagde Lars Løkke Rasmussen, der blev spurgt, om han slet ikke ville tale med De Radikale om forslaget såfremt, han blev statsminister.

- Jeg vil tale med dem, men det må ikke blive dyrere at være dansker. Det bliver os, der står med serveretten, hvis jeg bliver statsminister, sagde han til TV 2.

I tråd med ham sagde tidligere skatteminister Peter Christensen, at han ikke vil gå dybere ind i forslaget fra De Radikale, som han mente var ufinansieret.

- I beder mig forholde mig til et forslag, hvor vi ikke aner, hvor pengene kommer fra. Det er jo ikke finansieret. Det må komme fra boligskatten ellers aner jeg ikke, hvor de vil finde pengene fra.

Tænketank: Det er en god ide

Men forslaget om skattelettelser for milliarder i samfundets bund og top får skulderklap med på vejen fra den liberale tænketank Cepos.

Det er rigtig godt, at De Radikale vil sænke skatterne med 13 milliarder kroner. Det er også positivt, at man vil reducere topskatten med seks procentpoint, så marginalskatten kommer ned på 50 procent, siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos.

Hvad er TV 2's blog #TV2VALG?

TV 2 følger valgkampen alle dage fra valget udskrives til vi har en afgørelse.

TV 2's valgredaktion giver dig med denne blog det seneste og vigtigste i valgkampen - opdateret minut for minut.

Valgbloggen er for dig, der vil have det fulde overblik over valgkampen fra Christiansborgs slotsplads til Skagen. Fra vælgermøde i Herning til dagens TV-debat.

Alle TV 2's regioner er repræsenteret i TV 2 Nyhedernes valgblog.