Politik

TV 2-direktør: Derfor giver vi salafister taletid

Salafisten Adnan Avdic medvirkede fredag aften i et interview med TV 2’s Allan Silberbrandt, hvor han redegjorde for, hvorfor han opfordrer til, at muslimer i Danmark ikke skal stemme ved det kommende folketingsvalg.

I kølvandet på det interview, har flere brugere på sociale medier udtrykt deres undren over, at TV 2 giver taletid til en mand, der øjensynligt ikke bifalder det danske demokrati. Blandt andre Fatemeh Bak, der skriver følgende på Facebook:

-Hvorfor får han (Adnan Avdic, red.) taletid? Som jeg altid har fået fortalt, så er det en pligt at deltage i samfundet og bruge sin stemme. Lever man i et demokratisk samfund, så skal man være under dennes lovgivning. Manden snakker jo ren volapyk..

Derfor får salafisten taletid

TV 2’s nyhedsdirektør Michael Dyrby forklarer nu, at der er god grund til, at Adnan Avdic får taletid.

- Der er flere, der undrer sig over at TV 2 og TV 2 News har interviewet salafisten Adnan Avdic og dermed givet ham taletid, siger Michael Dyrby.

- Vi er midt i en valgkamp, der kommer til at bestemme sammensætningen af det kommende folketing. Det betragter vi som demokratiets vigtigste periode, forklarer nyhedsdirektøren.

Han begrunder taletiden til salafisten med, at det er vigtigt, at alle organisationer kan udtrykke deres holdninger og bruge deres demokratiske ret.

- Andre – herunder salafisterne – har i denne periode ført en velorganiseret, valglignende og meget tydelig kampagne, som beskrevet i TV2 Nyhederne fredag aften, for at få muslimer til at boycotte valget, siger Michael Dyrby.

Velintegrerede muslimer udgør flertallet

Flere muslimer har på Facebook taget kraftig afstand fra salafisten Adnan Avdic’ udtalelser. Blandt andet Maxamed Amiin, der på det sociale medier skriver således:

- Jeg er muslim og har stemmeret derfor stemmer jeg fordi jeg respekter den danske lovgivning som jeg synes er fornuft jeg mener at medierne fokusere de mindretals holdninger og de er dem der skaber had for at få opmærksomhed.

TV 2’s nyhedsdirektør er udmærket klar over, at Adnan Avdic’ ord er udtryk for en lille gruppe menneskers holdninger. Ikke desto mindre er det vigtigt, at denne gruppe bliver hørt, forklarer han.

- Den kampagne, der føres af blandt andet salafisterne, retter sig mod de mange velintegrerede og demokratiske muslimer, der er i Danmark. De udgør klart flertallet, men alligevel er det vigtigt at høre de stemmer og møde de personer, der bruger deres demokratiske ret – herunder ytringsfriheden – til at bekæmpe netop demokratiet, siger Michael Dyrby.

- Det er paradoksalt for de fleste, og derfor skal vi give plads til, at de kan udtrykke deres synspunkter. Til gengæld må de forvente at blive udfordret på deres argumentation. De må forvente, at TV 2 på seernes og brugernes vegne forlanger klare svar på kontante spørgsmål, som vi gør af alle politikere i valgkampen, siger Michael Dyrby.

Du kan se interviewet med salafisten Adnan Avdic øverst