Politik

Dramatisk interview: Hvorfor bor du i Danmark?

Se hele det dramatiske interview øverst i artiklen. Du kan se mere TV 2 News på TV 2 Play.

- Det gavner ikke muslimerne at stemme. Tværtimod ser vi, at vores stemme er med til at krænke vores profet.

Sådan siger salafisten Adnan Avdic, der fredag aften forklarede, hvorfor han, sammen med en række andre, har været på gaden for at opfordre muslimer til ikke at stemme ved folketingsvalget den 18. juni.

Det sker efter, flere forskellige islamiske grupperinger i veltilrettelagte kampagner opfordrer alle muslimer til at holde sig væk fra stemmeboksen.

- Du mener, grundloven er den højeste. Jeg mener, det er Allahs lov, der er den højeste, siger Adnan Advic efterfølgende til TV 2’s vært Allan Silberbrandt, som derfor spørger:

- Hvorfor har du valgt at bo i et samfund, hvor der ikke er udsigt til, at din samfundsmodel vil vinde frem de første 200-300 år?

- Er der kun plads til dem, der er enige med demokratiet?

- Nu er det mig, der interviewer dig. Jeg spørger, hvorfor du har valgt at bo i Danmark, hvis du ikke synes om den demokratiske model, forsøger Allan Silberbrandt igen.

I helvede med grundloven

Heller ikke anden gang svarer salafisten og sender i stedet endnu et spørgsmål retur.

- Hvad laver de danske soldater med drone-angreb i de muslimske lande. I vores lande? Jeg har besluttet at blive her og fremme Allahs lov og regler til danskerne. 

Afslutningsvis river Adnan Advic mikrofonen af, mens hans flere gange siger 'I helvede med grundloven'. 

Uden for rækkevidde

SF'eren Özlem Cekic er chokeret over budskaberne fra Adnan Advic.

- Jeg er helt rystet. Men man skal huske, at han tilhører salafisterne, som er dem, der sender syrienskrigere afsted. De støtter terrorister, som slagter børn. Han er ikke imam – han er bare en 'google-imam', siger Cekic og tilføjer:

- Jeg er selv muslim, og langt de fleste muslimer vil gerne demokratiet. De er fuldstændig uenige med det her rabiate og sorte/hvide syn, som er uden for rækkevidde.

Se Özlem Cekic reaktion her:

Se TV 2 News på TV 2 Play.

Se Adnan bliver interviewet i 19 Nyhederne herunder: