Politik

Raser over ny DF-kampagne: Helt, helt usmageligt

Med et billede af en overfyldt båd med flygtninge og teksten ”Next Stop Frederiksberg” har Dansk Folkepartis lokalafdeling på Frederiksberg lanceret en ny kampagne.

- Langt de fleste flygtninge, der ankommer til Danmark er enlige unge mænd, der placeres rundt omkring Frederiksberg tæt ved skoler, plejehjem og i kvarterer, hvor det potentielt kan medføre problemer, skriver partiforeningen på sin Facebook-side.

I de kommende dage vil Dansk Folkeparti Frederiksberg offentliggøre kort og billeder, der viser hvor de nye flygtningeboliger på Frederiksberg skal ligge.

Opslaget har allerede fået kritik på Twitter og Facebook, blandt andet fra Laura Lindahl, der sidder i kommunalbestyrelsen for Liberal Alliance og også stiller op til Folketinget for partiet. 

- Det er helt, helt usmageligt at føre en skræmmekampagne. Det er enormt nedladende over for mennesker, der flygter for at overleve. Og det er gør det svært at tale seriøst om hvordan vi løser udfordringen med de mange asylansøgere, uddyber hun over for TV 2. 

Henriksen: Kampagnen er ok

Dansk Folkepartis udlændingeordfører på Christiansborg, Martin Henriksen, vil til gengæld gerne kommentere.

- Jeg medgiver, at vores lokalafdeling på Frederiksberg sætter det hele noget på spidsen, men jeg synes det er inden for skiven. Det er nogle problemer, som de fleste kommuner har.

Ville du ikke betakke dig, hvis der kom et kort op på Facebook, så man kunne se hvor langt væk man boede fra det nærmeste DF-medlem? 

- Jeg ved, at det skaber stor utryghed for mange mennesker, når der flytter flygtninge ind tæt på daginstitutioner. Så længe man ikke lægger billeder ud af enkeltpersoner, så synes jeg det er i orden. Det ville være klart over stregen at gøre det.

Klinger det ikke hult, at DF først stemmer for flygtningeboligerne i kommunalbestyrelsen og så laver denne kampagne?

- Ikke nødvendigvis. Det er jo ikke kommunalbestyrelsens skyld, at der kommer mange flygtninge til Danmark. Det er regeringens og flertallet i Folketingets skyld. Nogle steder har man stemt imod, hvis man ikke har fået indflydelse på placeringen og andre steder har man stemt for. Det er i sidste ende en lokal vurdering, fastslår Martin Henriksen over forTV 2.

Ifølge ham er kampagnen på Frederiksberg ikke et led i en national kampagne. 

Jette Plesner Dali, der er opstillet til Folketinget i Slotskredsen på Frederiksberg fortæller, at hun intet har at gøre med kampagnen, som hun heller ikke havde set før TV 2 ringede.

- Jeg er slet ikke blevet spurgt. Men jeg er enig i DF's udmelding om at omlægge asylpolitikken, siger hun. 

TV 2 ville også gerne have haft en kommentar fra formanden for Dansk Folkeparti på Frederiksberg, Jens Tønning, der også er partiets eneste medlem af kommunalbestyrelsen, men han har trods gentagne forsøg ikke kunnet træffes.