Politik

Nyt valgløfte fra Løkke: Vil lave "eftersyn" af inklusion i folkeskolen

Venstre vil lave et serviceeftersyn af inklusion i folkeskolen, hvis partiet får regeringsmagten efter valget, lyder det fra formand Lars Løkke Rasmussen.

Det skal ske, fordi han ikke mener, at inklusion for børn med specielle behov ikke virker efterhensigten, sådan som systemet fungerer i dag.

- Vi må stilfærdigt konstatere, at det er drevet for vidt, siger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde mandag formiddag.

- 8 ud af 10 lærere mener, at inklusioneleverne ikke får den hjælp, de har brug for, lyder det videre.

Venstre var selv med til at vedtage målene for inklusion i folkeskolen i 2012. Det skete i et forlig med regeringen, SF, Konservative og Dansk Folkepart.

Dengang var målsætningen, at 96 procent af alle skolebørn i 2015 skal modtage almindelig undervisning, hvilket betyder, at børn med specielle behov og psykiske diagnoser i bredest muligt omfang skal undervises i almindelige klasser.

Men nu vil Venstre altså skrue lidt ned for inklusionen:

- Der var for mange børn, der blev udsondret i speciaklasser og specialtilbud. Nu er vi ovre i den anden grøft - vi skal tilbage igen. Det virker i nogen kommuner, i andre kommuner virker det ikke. Derfor har vi brug for at give det et servicetjek, så vi sikrer på, at det kommer til at fungere efter hensigten, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstres udmelding er en del af et større initiativ kaldet  'Alle unge godt fra start', som indeholder 17 initiativer under tre overordnede overskrifter: Bedre folkeskole, uddannelse, der kan bruges og unge skal med i fællesskabet.

Danskernes Redaktion

Danskernes Redaktion på TV 2 består af ca. 30 studerende fra universiteter i hele landet.

De studerende suppleres af vores sociale medie-desk og har som opgave at overvåge de sociale medier for gode kommentarer, spørgsmål og andre relevante input til valgkampen.

Redaktionen vil agere bindeled mellem TV 2’s brugere, politikerne og TV 2’s flader under hele valgkampen.

Find os på de sociale medier og under hashtagget #tv2valg