Politik

Thorning: Lars vil jo bare købe et par sko

Du kan få alle reaktioner på aftenens duel mellem de to statsministerkandidater her

Statsminister Helle Thorning-Schmidt benyttede under søndagens duel den mindste chance til at fremhæve de modvinde, som Lars Løkke Rasmussen har været i den seneste tid. 

Således fik den socialdemokratiske formand under en diskussion om beskæftigelse nævnt de berømte, dyre sko, som tidligere har kostet Venstre-formanden verbale lussinger.

- For 120.000 danskere er der et incitament (for at tage et arbejde, red) på omkring 2000 kroner om måneden. Det er så der, Lars Løkke Rasmussen siger, at så kan det ikke betale sig at gå på arbejde, og han har også sagt at for 2000 kroner, der kan man få et par sko. Sådan ser jeg ikke på det. 2000 kroner er mange penge for en helt almindelig familie.

Helle Thorning- Schmidt efterlyste efterfølgende en plan fra Venstre-formanden i forhold til, hvordan han vil sørge for, at det skal kunne betale sig at arbejde, Ifølge Thorning kan det nemlig ikke ske uden at pille ved dagpengene.

Løkke smiler som svar

Lars Løkke Rasmussen tog tilsviningen med et smil, og da ordet endelig blev hans, lød svaret:

- Det er interessant, at statsministeren bruger sin taletid på at fortælle om mine budskaber, og hvad jeg har tænkt mig at gøre

- Jeg vil blot slå fast, at vi ikke har tænkt os at pille ved dagpenge,

- Det er et løfte?

- Ja.