Politik

Ny måling: Rød blok vokser endnu mere

Blå bloks forspring bliver mindre og mindre.

En ny måling, som Megafon har lavet for TV 2, giver rød blok 48,8 procent af stemmerne, mens blå blok sætter sig på 51,2 procent. Dermed har rød blok hentet 0,8 procentpoint siden den seneste måling 27. maj.

Fordelt på mandater betyder det 89 til blå blok og 86 til rød blok. Det vil sige, at rød blok har hentet to mandater siden sidste måling.

Samtidig tyder alt på, at tre af de i alt fire mandater fra Grønland og Færøerne går til rød blok. Holder det, er forskellen ifølge denne måling altså kun ét mandat.

Alternativet ligger lunt over grænsen

Det er Socialdemokraterne, der trækker læsset for de røde. Partiet står nu til over en fjerdedel af stemmerne og er bedre end valget i 2011.

- Det er lykkedes for Socialdemokraterne at komme rigtigt godt fra start. De har fået planlagt deres valgkamp rigtigt godt. Det startede sådan set i nytårstalen og siden da har de bygget det flot op, vurderer TV 2's politiske redaktør Anders Langballe.

De øvrige røde partier er stort set uændrede siden den seneste måling med undtagelse af Alternativet, der går frem med et halvt procentpoint og dermed kommer et pænt stykke over spærregrænsen.

- Der er en klar tendens til, at den her joker i form af Alternativet har bidt sig fast, lyder det fra Anders Langballe.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Nedadgående formkurve hos Venstre

Stemmerne til rød blok kommer primært fra Liberal Alliance og Kristendemokraterne, der går tilbage med henholdsvis 0,8 og 0,5 procentpoint siden seneste måling. De øvrige blå partier ligger med meget små eller ingen ændringer. Venstre stagnerer på lige under 20 procent af stemmerne og er dermed langt efter Socialdemokraterne.

- Hvor rød blok er kommet stærkt fra start, gør det helt modsatte sig gældende hos Venstre og hos blå blok. Løkke er kommet uheldigt fra start og den her nedadgående formkurve kan aflæses i målingerne, siger Anders Langballe.

Målingen er lavet 30. og 31. maj via telefonopringninger til 1001 respondenter.