Politik

Løkke varsler kasseeftersyn ved valgsejr

Statens budgetter skal gås efter i sømmene, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister efter det kommende valg.

Det siger Venstre-formanden i et interview med Berlingske, hvor han varsler et såkaldt kasseeftersyn, hvor det blandt andet skal granskes, om SR-regeringens prognoser for dansk økonomi holder vand.

- Der bliver malet et meget rosenrødt billede af dansk økonomi. Min største bekymring er, at de løfter, der bliver udstukket, bliver leveret på falske eller for optimistiske præmisser, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

Han advarer blandt andet mod, at regeringen vil tillade, at statens underskud udgør tre procent af bruttonationalproduktet (BNP). Det er lige på grænsen af, hvad EU-reglerne tillader.

Samtidig er han bekymret for en voksende gæld.

Ubetalte regninger

I sin tid som statsminister fik Løkke selv en henstilling fra EU.

Desuden mener Venstres formand, at den såkaldte pensionsfinte, hvor man fremrykkede beskatning af kapitalpensioner, har været med til at "sminke tingenes tilstand".

Løkke var selv med til at skrive under på aftalen, men peger på, at man dengang ventede et meget mindre provenu, end hvad der viste sig at blive tilfældet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) iværksatte selv et kasseeftersyn, da hun kom til magten i 2011. Her fandt man ubetalte regninger for to milliarder kroner.

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser, at der skulle være noget at komme efter ved et nyt kasseeftersyn.

- Vi har rene karakterbøger i forhold til gæld og underskud – det har vi fra EU og de økonomiske vismænd. Vi var blevet sat i administration af EU, og det har jeg så måttet rydde op i, siger finansminister Bjarne Corydon (S) til TV 2

Hør hele Bjarne Corydons kommentar til Venstres varsling om kasseeftersyn i videoen nedenfor - og se TV 2 NEWS' interview med Lars Løkke Rasmussen øverst i artiklen.

Danskernes Redaktion

Danskernes Redaktion på TV 2 består af ca. 30 studerende fra universiteter i hele landet.

De studerende suppleres af vores sociale medie-desk og har som opgave at overvåge de sociale medier for gode kommentarer, spørgsmål og andre relevante input til valgkampen.

Redaktionen vil agere bindeled mellem TV 2’s brugere, politikerne og TV 2’s flader under hele valgkampen.

Find os på de sociale medier og under hashtagget #tv2valg