Politik

Bageri erkender: Det er ikke er problem at skaffe arbejdskraft

Det er ikke et problem at skaffe arbejdskraft. Sådan siger indehaveren af Svinninge Bageri Inge Christensen nu til DRs P4.

- Jeg vil ikke sige at det er et problem at skaffe arbejdskraften. Det er et problem for samfundet, det er derfor jeg gør oprør, siger Inge Christensen til P4 Sjælland.

Fredag havde bageriet besøg af Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, hvor indehaverne præsenterede problemet med at rekruttere. De havde selv kontaktet Lars Løkke Rasmussen, fordi 3F og andre betvivlede venstreformandens historie fra firmaet Panorama, der havde samme problem.

Bageriet blev så brugt som eksempel på en virksomhed, der ikke kunne få folk til at tage de lavtlønsjob, de tilbyder.  Jobbet, der aflønnes med 23.500 kroner om måneden inklusiv feriepenge og pension, er ganske ikke attraktivt nok sammenlignet med at være på dagpenge.

- Vi manglede en pige i vores bagerbutik. Hun meldte simpelthen fra, fordi hun kunne få mere i understøttelse fra fagforeningen, forklarede Inge Christensen over for TV 2. Og den historie fastholder bageriet også.

Fagforbundet HK blev kontaktet af et medlem, der havde søgt arbejde hos Svinninge Bageri i påsken, men aldrig siden havde hørt fra bageriet. Om det er det, der har ledt til at Inge Christinsen nu moderer sin udtalelse vides ikke, men nu trækker hun altså i land.

Det er ikke et decideret problem for hendes eget bageri, men hun mener at det er et problem for samfundet, at nogen foretrækker dagpenge frem for lavtlønsjob, som hun oplevede hos en pågældende ansøger, lyder det på P4.