Politik

Yahya Hassan: PET kan ikke beskytte mig

Digteren og politikeren Yahya Hassan stoler ikke på, at PET kan passe ham. Derfor har han nu frasagt sig den PET-beskyttelse, der har fulgt ham i halvandet år.

- Jeg er gentagne gange blevet overfaldet, selvom jeg har haft livvager på. De har ikke kunne beskytte mig mod de trusler, som de påstår, at de kan beskytte mig imod. Derfor er det selvfølgelig træls at have to politibejtente rendende i hælende, når de ikke kan finde ud af at gøre deres arbejde. Derfor har jeg valgt at tage ansvaret for min egen sikkerhed, siger Yahya Hassan til TV 2. 

Så du har ingen tillid til PET?

- Nej.

Yahya Hassan har været mandsopdækket af livvagter fra PET siden november 2013, efter han var blevet overfaldet og modtog dødstrusler. 

Han blev senest overfaldet i København i april måned. Her blev Yahya Hassan omringet af flere personer, der både nåede at rive ham i håret og slå ham, før en af livvagterne fra PET lagde sig imellem.

Om Yahya Hassan

Yahya Hassan har skrevet digtsamlingen, 'Yahya Hassan', som udkom 25. oktober 2013 på forlaget Gyldendal. 

Digtsamlingen "Yahya Hassan", er den bedst sælgende debut fra en digter  i Danmark med cirka 100.000 solgte eksemplare

Han er født 19. maj 1995 i Aarhus af palæstinensiske forældre, der i slutningen af 80'erne kom til Danmark som flygtninge fra Libanon.

I dag læser han på Forfatterskolen i København - men bag sig har han en fortid med tvangsfjernelser, talrige institutioner og ungdomskriminalitet.