Politik

Se videoerne: Her roser partilederne hinanden

Du kan se eller gense partilederdebatten 'Det første ord' på TV 2 Play.

Som afslutning på onsdagens partilederrunde bad TV 2's vært Cecilie Beck de politiske ledere om at rose hinanden.

Søren Pape benyttede derfor lejligheden til at rose Pia Olsen Dyhr for at have fået stabiliseret SF.

- Pia har gjort det fremragende i en pludselig og svært situation, hvor partiet trådte ud af en regering. Jeg synes, Pia er meget troværdig som politiker.

Det fik Pia Olsen Dyhr til at kvittere ved at sige:

- Jeg vil gerne rose Konservative for at have en ambitiøs klimalov, for Konservative har som det eneste borgerlige parti valgt at komme op på den grønne klinge.

Den video kan du se øverst i artiklen

Også Dansk Folkepartis formand havde let ved at finde noget positivt at sige om Morten Østergaard.

- Noget af det, jeg godt kan lide ved Morten Østergaard, er, at jeg har en fornemmelse af, at du er tro mod dine synspunkter. Du er en ærlig politiker, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

- Tak for det. Og egentlig også tak for samarbejdet til Dansk Folkeparti, for det er jo ikke sådan, at selv om vi er uenige om det meste, at vi så ikke kan lave politiske aftaler, svarede den radikale leder tilbage.

De to statsminister-kandidater Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt skulle også komme med et par rosende gloser til hinanden.

- Jeg vil godt sige tak for samarbejdet om mange gode ting, og så synes jeg Helle på fornemmeste vis har repræseneret Danmark rundtr omkring i udlandet

- Jeg har mange pæne ting at sige om Lars. Noget af det, jeg synes, er spændende, er den Løkke-fond, hvor man kigger på, om man kan være mere konsekvens over for drenge, som er kommet lidt galt i vej.

Anders Samuelsen roste Johanne Schmidt-Nielsen for blandt andet det samarbejde, som Liberal Alliance og Enhedslisten har haft: 

- Tilliden til de offentlige ansatte, synes jeg, er en utrolig vigtig dagsorden. Og samarbejdet som vi har haft adskillige gange på retsområdet, hvor vi prøver at kæmpe borgernes sag,vil jeg gerne kvittere for.

- Jeg vil gerne rose dig for, at man ikke er i tvivl om, hvad du mener. Nogen gange er det en mangelvare på Christiansborg så det synes jeg er en god ting, lød det efterfølgende fra Johanne Schmidt-Nielsen.