Politik

Ny måling: Stadig spænding om valgresultatet

Du kan følge TV 2's valgblog her. Du også også følge valgets første dag på TV 2 News via TV 2 Play, ligesom du i aften klokken 20.50 på TV 2 kan se partilederrunden 'Det første ord', som styres af Cecilie Beck. 

Der er lagt op til et politisk brag, når danskerne den 18. juni skal i stemmeboksene og vælge, hvem der skal være Danmarks statsminister. 

En måling som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken på valgets første dag viser, at blå blok er i front med 52 procent mod rød bloks 48. Samme resultat viste gårsdagens måling

Det betyder, at løbet er tæt nok til, at Helle Thorning-Schmidt (S) stadig kan nå at overhale Løkke og de blå.

I gårsdagens måling lå Socialdemokraterne til 25 procent af stemmerne - det tal er i dag faldet en smule til 24,1 procent, hvilket giver 42 mandater. Venstre går i dagens måling også tilbage fra gårsdagens 20,7 procent til 19,6, hvilket udløser 35 mandater. Venstre er med de -1,1 procent det parti, der er gået mest tilbage siden i går, hvor valget endnu ikke var udskrevet.

Danskerne: Helle er mest troværdig

Kommer det til troværdigheden, står Helle Thorning-Schmidt noget bedre end sin direkte modstander. Således viste en Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken i går, at 46 procent af danskerne betragter den siddende, socialdemokratiske statsminister som den mest troværdige kandidat, mens kun 19 procent ser Venstres formand Lars Løkke Rasmussen som den mest troværdige kandidat.

Samtig viste målingen, at halvdelen af Venstres vælgere mener, at Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen er lige troværdige som statsministerkandidat.

Sundhed står øverst på listen

En anden meningsmåling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken onsdag, viser, at sundhed og hospitaler er topscorer på listen over de vigtigste temaer for de danske vælgere. 

30 pct. af de adspurgte - eller knap hver tredje - peger på sundhedsområdet som værende deres topprioritet, mens flygtninge og indvandrere fylder mest for 29 pct. af respondenterne. 

Så sent som i marts svarede 31 pct., at flygtninge og indvandrere havde største betydning for deres valg, mens sundhed og hospitaler dengang stod øverst på listen hos 24 pct. af vælgerne.