Politik

Espersen langer ud efter kritikere: Geert Wilders har ingen våben med

Det er forkert at give hollandske Geert Wilders skyld for, at der nu er behov for et massivt opbud af politi på Folkemødet på Bornholm, fordi han skal beskyttes.

- Det uretfærdige i det er, at det er blevet gjort til Geert Wilders ansvar, at der skal være så meget politi. Nej, det er da dem der vil ham til livs, der betyder, at vi skal have meget politi. Så jeg synes på mange måder, at man vender tingene på hovedet her, siger næstformanden i Dansk Folkeparti Søren Espersen.

Søren Espersen er enig i, at der med besøget både af Geert Wilders og en repræsentant fra det græske ultranationale parti Gyldent Daggry er en anden sikkerhedsrisiko for tilhørerne på Bornholm. Men det kan ikke være anderledes.

- Hvis der overhovedet ikke kom nogen som helst mennesker, så ville Folkemødet være særdeles fredeligt.  At Pia Kjærsgaard kommer, betyder at der skal være 2-3 sikkerhedsfolk omkring hende. Hvis Farshad Kholgi kom, så skulle der nok også være sikkerhed omkring ham. Det samme gælder Kurt Westergaard osv. Og nogen er måske også ude efter andre. Vi lever i en verden nu, hvor alt ikke er hygge og idyl - heller på folkemødet på Bornholm. Og det må man altså indstille sig på, siger Søren Espersen.

DF’eren fastholder, at man ikke havde hørt kritik fra hans side, hvis nogen havde fundet på at invitere en politiker fra det spanske Podemos eller ”en fra en nicaraguansk kult”, siger han.

- Det ville vi ikke have sagt noget til. Lad dem holde deres møde henne i deres telt, og sådan er det. Det er som om, at Geert Wilders får skylden for det her, og det kan jeg ikke rigtig tage, siger Søren Espersen.

- Geert Wilders ingen våben med. Han har måske ikke engang en lommekniv til at rense negle med. Det er alle dem, der vil ham til livs, der har våben med. Så jeg har svært ved at acceptere, at man gør ham til syndebuk, siger Espersen. Bertel: Han opfordrer folk til alligevel at tage til Folkemødet og ikke lade de kontroversielle gæsters ankomst ødelægge noget.

Folkemødets fader, Venstre-manden Bertel Haarder, understreger, at både Geert Wilders og græske Georgios Epitideios, som repræsenterer Gyldent Daggry på Bornholm, er i deres gode ret til at komme. Og at det er arrangørernes gode ret at invitere dem, ”men vi andre behøver jo ikke komme til det arrangement”, siger han.

Hans største bekymring er, at politiets sikkerhedsforanstaltninger vil fylde for meget, og han opfordrer dem til at holde dem på et absolut minimum

- Det værste er, hvis der er en helikopter, der forstyrrer, for det foregår jo i telte og udendørs, og så kan vi jo ikke høre, hvad vi selv siger,siger Bertel Haarder.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets