Politik

Bertel Haarder: Bliv dog væk fra de skøre kuglers arrangementer

Venstrepolitiker og idemand bag Folkemødet, Bertel Haarder, mener ikke, at man skal lade sig provokere af, at Danskernes Parti og Trykkefrihedsselskabet har inviteret to europæiske medlemmer af den yderste højrefløj til det politiske sommermøde på Bornholm.

- Det synes jeg, vi andre skal tage ganske roligt, siger han.

Han så dog helst, at de kontroversielle gæster, den græske højrenationalist Georgios Epitideios og den hollandske islamkritiker Geert Wilders, blev væk.

- Vi må konstatere, at Folkemødet er blevet en opslagstavle, hvor man kan få opmærksomhed ved at invitere skøre kugler, og det er der så to foreninger, der har gjort. Og det må de gerne. Det er deres frihed, der skal ikke være censur. Men jeg ville ønske, at de ikke gjorde det, siger Bertel Haarder.

Vi behøver jo ikke komme

Han opfordrer folk til alligevel at tage til Folkemødet og ikke lade de kontroversielle gæsters ankomst ødelægge noget.

- Selvom man er til Folkemødet, så behøver man jo ikke gå hen og høre på dem. Det er deres gode ret at komme, og det er arrangørernes gode ret at invitere dem, men vi andre behøver jo ikke komme til det arrangement, siger Bertel Haarder.

Hans største bekymring er, at politiets sikkerhedsforanstaltninger vil fylde for meget, og han opfordrer dem til at holde dem på et absolut minimum

- Det værste er, hvis der er en helikopter, der forstyrrer, for det foregår jo i telte og udendørs, og så kan vi jo ikke høre, hvad vi selv siger,siger Bertel Haarder.