Politik

I dag skal Mette Frederiksen forklare sig: Har vi passet godt nok på jøderne?

Har den danske regering formået at passe godt nok på de danske jøder? Det spørgsmål skal justitsminister Mette Frederiksen svare på i folketingssalen onsdag. Og onsdag morgen fastholdt hun sit syn på udfordringerne for de danske jøder, da hun medvirkede i Go' morgen Danmark på TV 2.

- Vi ved, at vores jøder i Danmark er udsatte, og det har de været gennem mange år og generationer, og de er det igen. Vi ved fra andre europæiske lande, at de er en målgruppe i forbindelse med terror. Derfor skal vi passe ekstra godt på dem, siger Mette Frederiksen.

Men én ting er, at ministeren erkender, at jøderne er truede. Handlede regeringen også resolut nok for at imødekomme de bekymringer omkring sikkerheden, som det jødiske samfund i Danmark har rejst adskillige gange. Det skal hun forklare, når hunmøder oppositionen på Christiansborg i dag. Indtil videre fastholder ministeren, at det ikke er godt nok, at der gik fire timer fra angrebet på Krudttønden til politiet var til stede ved synagogen. 

- Det er ikke uden grund, at vi laver en evaluering. En regering kunne også vælge at sige, at meget gik godt og så er den diskussion overstået.. Selvom meget lykkedes og gerningsmanden blev fanget, så skal vi jo også bruge det til at blive klogere. Og derfor lavede vi evalueringen, siger hun.

De jødiske samfund undrer sig dog stadig over, at der ikke var generel øget synlig bevogtning ved de jødiske institutioner inden terrorangrebet. For hvad nu hvis gerningsmanden var mødt op ved synagogen lørdag formiddag inden han tog til Krudttønden, spørger formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen.

Og det samme gør altså Venstre, når justitsministeren møder op i Folketinget senere onsdag og svarer på, om regeringen har reageret korrekt på de danske jøders henvendelser.

Se interviewet med justitsminister Mette Frederiksen øverst i artiklen.

OVERBLIK: Terror i København

Hvad er der sket siden den 14. og 15. februar 2015, da København blev ramt af terror og tre personer mistede livet og seks blev såret?

Du kan få det fulde overblik her.