Politik

S i hårdt personangreb: Skal de syge betale Løkkes regninger?

Inden sidste valgkamp mente Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, at det var skadeligt for demokratiet at føre negativ kampagne mod sin modstander. Men hun må have ændret enten mening, holdning eller standpunkt hvad det angår, for torsdag aften ruller hendes parti en kampagne ud, der vist ikke kan siges at have mange andre formål end at miskreditere Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

I baggrunden på et lidet flatterende billede af Venstre-formanden ses en bunke bilag ledsaget af teksten: ”Skal de syge/ ældre/ børnene betale Løkkes regninger?”.

Det er en kampagne, der, mildt sagt, er meget modsat det budskab Helle Thorning-Schmidt turnerede med inden sidste valgkamp for snart fire år siden. Dengang var det ikke godt for vores demokrati at føre negative kampagner, forstod man på S-formanden.

- Især i den senere tid har jeg oplevet, at de borgerlige er meget optaget af en meget personlig valgkamp, man bruger den negative kampagne, fremfor at fremhæve sin egen politik. Det er ikke sundt for vores demokrati, lød det fra Thorning i et interview med TV 2.

Dengang sagde hun desuden direkte, at hun ønskede at føre en positiv valgkamp.

S: Vi vil bare have svar

Men nu er situationen altså en anden. Eller, altså, selvfølgelig kun hvis man mener, at kampagnen her ser lidt negativ ud. For det gør Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro ikke.

- Jeg vil gå meget langt for at afkræve Lars Løkke Rasmussen svar på konsekvenserne for hans politik. Jeg tror ikke, danskerne behøver mig, for at huske på Lars Løkkes bilagssager, siger Panduro.

Det er dig, der minder om det ved at lave en stor kampagne?

Det der er brug for i dansk politik er, at Lars Løkke Rasmussen kommer med et ærligt svar og det er bare det, jeg beder om. Når man vil føre en nulvækst, der vil betyde ringere velfærd og lavere ydelser for arbejdsløse, så skal man stå ved, hvad konsekvenserne er. Og det vil Lars Løkke Rasmussen ikke gøre, siger Maja Panduro.

Helle Thorning-Schmidt har før sagt, at negative kampagner kan skade demokratiet. Er det ikke netop det I gør her?

Synes du virkelig, det er så negativt at bede om svar på, hvad ens politik handler om?

Jeg spørger dig om det her er en negativ kampagne, der skal forbinde Lars Løkke Rasmussen med bilagssager?

Jeg spørger Lars Løkke Rasmussen, hvem der skal betale regningen for den politik, han vil føre.

Men hvorfor bruge hans bilagssager til det?

Jeg viser nogle regninger og spørger, hvem der skal betale.

Så det er bare tilfældigt, at det er regninger. Det har ikke noget med Lars Løkkes bilagssager at gøre overhovedet?

Jeg synes faktisk ikke det er særligt negativt at ville have svar på hvad nulvækst betyder for vores samfund, siger Maja Panduro.