Politik

Her går det helt galt for NEWS: - Jeg køber nye briller

Tirsdag den 5. maj var dagen, hvor en medarbejder fra DR ved en fejl kom til at udsende nyheden om, at der var udskrevet valg. Men det var ikke den eneste brøler, der blev begået den dag, for her på TV 2 kunne vi heller ikke prale af at være fejlfrie.

Da Tirsdagsanalysen med Peter Mogensen og Michael Kristiansen blev vist på TV 2 NEWS, blev seerne undervejs i magasinet præsenteret for en grafik med de seneste meningsmålinger. Den vakse seer kunne dog straks se, at ikke alt var, som det skulle være, for som du kan se herunder, er grafikken behæftet med en del fejl i søjlediagrammerne, som ikke passer sammen med tallene.

Chefredaktør for TV 2 News, Mette Østergaard, beklager fejlen, og hun skal nu en tur forbi optikeren.

- Jeg gi’r mig. Jeg køber nye briller til grafikeren bag. For det øjemål er da helt skævt, siger hun

- Selvfølgelig er det en klar fejl fra vores side, som vi kun kan beklage. Der skal selvfølgelig være overensstemmelse mellem de faktiske tal og søjlernes udtryk i grafikken. Det siger sig selv, siger Mette Østergaard.

Den omtalte grafik er siden tirsdag blevet delt på de sociale medier, hvor folk naturligt undrer sig over, at grafikken indeholder så mange fejl.