Politik

Søren Pape: Konservative skal ligge til højre for Venstre

Det skal være slut med De Konservative som et bredt favnende borgerligt midterparti, som det var, da Poul Schlüter var formand for partiet. I stedet skal partiet ligge til højre for Venstre – også når det gælder værdipolitikken.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i et interview, som b.dk bringer fredag.

- Konservative er i gang med et helt naturligt stille ryk. Vi er et parti, der ligger til højre for Venstre både på økonomi og værdi­politikken. Det er et skridt til højre. Det er der, vi skal hen, og det er der, jeg er politisk,« siger Søren Pape.

Han fremhæver, at hvis partiet vil være større end otte mandater, så bliver De Konservative også nødt til at være et parti, der støder nogen fra sig.

Risikerer at genoplive fløjkrig

Med udmeldingen går Søren Pape Poulsen mod den tidligere formand Lars Barfods linje, da han betragtede De Konservative som et centrum-højre-parti – og han risikerer at genoplive den fløjkrig, som var i dvale under Lars Barfoed, skriver Berlingske.

Partiet har i den seneste tid været i vælten med sin stop-kampagne, herunder budskabet om at stoppe naziislamisme. I et debatindlæg i Berlingske fredag, skriver Søren Pape Poulsen, at han ikke har fortrudt udtrykket, men at han beklager, hvis nogen har følt sig stødt.

- Naziislamisme er et stærkt udtryk, og jeg skal være den første til at beklage, hvis nogen har følt sig stødt. Det har aldrig været vores intention. Men jeg fortryder ikke, at vi har brugt udtrykket og startet debatten.