Politik

Aftale på plads: Knap fire milliarder til dansk landbrug

Der er enighed om fordelingen af landdistriktsprogrammet i perioden 2016 til 2018. Bag aftalen står Regeringen, SF og Enhedslisten.

Der vil blive afsat 3,9 milliarder kroner til miljøvenlig vækst i landbruget, erfarer TV 2 News.

- Vi giver 850 millioner til nye, grønne stalde. Det er investeringer, der mangler ude i erhvervet, og vil løfte produktionen, så den bliver mere effektiv, miljøvenlig og med et højere niveau af dyrevelfærd. Støtten vil give investeringer for op mod 3,3 milliarder kroner og skabe 1600 jobs i landbruget frem til 2018, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Også miljøminister Kirsten Brosbøll mener, at aftalen er en stor gevinst for Danmark.

- Vi får nye naturområder, og passer bedre på den natur, vi har. Samtidig sender vi mindre kvælstof ud i vores fjorde og kystområder til gavn for miljøet. Og det hele sker hele frivilligt og med kompensation for landbruget. Så alle vinder med denne aftale.