Politik

Terror sker ikke på grund af ”tonen”

Historieløsheden blomstrer i uhyggelig grad hos Det Radikale Venstre, hvor partiets demokratiordfører Zenia Stampe i et opslag på Facebook sammenligner det danske samfunds behandling af terroristen Omar, med Nazi-Tysklands behandling af jøderne.

Ingen sammenligning er mere forkert. Hvordan et oplyst menneske kan have en så perverteret forklaring på en kujonagtig terrorhandling, er svær at forstå.

Terroristen Omar El-Hussein blev født i Danmark, fik gratis uddannelse og i øvrigt alle de andre generøse velfærdsgoder som alle danskere har ret til. Alligevel så hadede Omar El-Hussein alt det Danmark står for. Betyder det så, at vi skal kigge indad og forholde os til om vores værdier er de rigtige? Nej, aldrig i livet! Vi skal stå endnu mere fast på vores værdier om frihed, demokrati og ligestilling. Det er værdier, der har gjort Danmark til et stærkt samfund, hvor vi har tillid til hinanden, og tillid til myndighederne. Vi har et samfund vi kan være stolte over, og derfor skuer det gevaldigt i mine ører, når Zenia Stampe nærmest forventeligt fremturer med sin kulturrelativistiske snak om, at det faktisk er vores egen skyld at vi blev ramt af terror.

Vi står i en situation, der er så alvorlig, at det er direkte useriøst at insinuere at det er ”tonen i debatten”, der er skyldt i at unge bliver radikaliseret og drager til Syrien for at springe sig selv i luften, eller begår terror i hjertet af vores trygge hovedstad.

Tilmed er det direkte tåbeligt at trække nazi-kortet og sammenligne 24-årsreglen, kontanthjælpsloft og tilknytningskrav med Nazi-Tysklands love mod jøderne. Glem ikke, at den stramme udlændingepolitik jo noget som Stampes egen regering selv har videreført, så hvem er det egentlig, der skydes efter?

Det er helt afgørende, at vi som politikere er vores ansvar bevidst, og træffer de nødvendige beslutninger i forhold til at dæmme op for terrortruslen fra radikaliserede unge. For det første er vi nødt til at se på politiets og PET’s ressourcer. Derudover må vi kigge lovgivningen efter i sømmene, i forhold til, om vi har de rigtige redskaber til at forhindre at unge drager i hellig krig i Syrien og Irak. Alt tyder på, at det ikke er tilfældet, alt den stund at Danmark, i forhold til vores størrelse, er et at de lande, hvorfra flest er draget i krig under Islamisk Stats sorte fane. Der er simpelthen brug for håndfaste tiltag, helt konkret at gøre det ulovligt at deltage i krigen i Syrien, samt at give myndighederne mulighed for at tage passet fra radikaliserede unge.      

Jeg håber, Det Radikale Venstre tager afstand fra Zenias eklatante fejlfortolkning og skamløse historieforvanskning.