Politik

DF-medlem smidt ud: Gav Kronprinsen og Thorning skylden for terror

Lokalpolitikeren Kell Siegenfeldt, der stillede op til byrådsvalget i Silkeborg i 2013 for Dansk Folkeparti, er lørdag blevet smidt ud af partiet. Det skriver Ekstra Bladet.

Det sker efter, at avisen lørdag har kunnet fortælle, at politikeren på sin Facebook-profil har lavet en række kontroversielle opdateringer, hvor han blandt andet skriver, at Kronprins Frederik, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) bærer skylden for terrorangrebet i København.

- Det kan ikke siges ret meget tydeligere. Nu er der også andre billeder på, hvor statsministeren står sammen med Morten Østergaard og Mette Frederiksen. Der synes jeg, det er en rigtig flot opdatering. Det må jeg indrømme, siger Kell Sigensfeld til avisen.

I en anden opdatering skriver han, at betegnelsen racist er en hædersbetegnelse. Beskyldningerne mod den danske kronprins og ministrene har allerede fået konsekvenser.

- Det kan vi under ingen omstændigheder acceptere, siger Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, til Ekstra Bladet.

- Hvis ikke han selv melder sig ud, så indleder vi en eksklusionssag.

Tidligere i denne uge blev folketingskandidat Aia Fog sat på plads af partiets ledelse, efter hun over for blandt andre TV 2 havde beskyldt De Radikale for at være skyld i angrebet.

DF's viceborgmester i Aabenraa, Ejler Schütt, har efter terrorangrebet krævet dødsstraffen genindført for terrorister, og Mogens Camre har udtalt, at alle andre partier end DF er medansvarlige, for hvad der skete.