Politik

Uforstående politikere: Dumt at ære gerningsmand med blomster

- Dumt, respektløst og umenneskeligt at ære ham.

Sådan lyder reaktionen fra formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, efter der i løbet af det seneste døgn er blevet lagt en masse blomster på Svanevej i København, hvor den formodede gerningsmand bag angrebene i København tidligt søndag morgen blev skudt.

På Twitter skriver den konservative formand mandag eftermiddag:

- Blomster lægges hvor terroristen blev dræbt. Hvor dumt, respektløst og umenneskeligt at ære ham.

En lignende melding kommer fra Venstres Innovations- og iværksætterordfører Jakob Engel-Schmidt.

- Forstår ikke de, der lægger blomster ved Svanevej. Hver stilk på jorden bidrager til at opdele i "os og dem", og han handlede alene, skriver han på Twitter.

Venstres udenrigsordfører Søren Pind harcelerer også over blomsterne.

- Blomster for en fej usselryg på Svanevej. Dette er billedet, nogen ikke VIL se. De viser, der desværre er et dem og os. Det afgørende er så hvem vi og de er. Det vil tiden og diskussionen vise, skriver han på Facebook.

Tv2.dk havde tidligere på dagen en reporter på stedet, der talte med Sanna al-BaItam, der var forbi med en buket lyserøde roser. Hun forklarer her hvorfor:

- Det gør jeg, fordi han var muslim, og fordi jeg kendte ham fra Mjølnerparken. Vi er desuden ikke sikre på, at det var ham, der gjorde det. Og hvis det er ham, så har det ikke noget med det islam, jeg kender, at gøre. Hvis det er ham, så må han være blevet manipuleret, siger hun til tv2.dk.