Politik

Folketingsmand taget i skattebetalt boligfidus

Den socialdemokratiske kommunalordfører, Simon Kollerup, har i flere år reelt boet sammen med sin kæreste og børn i en ejerlejlighed på Christianshavn. Alligevel har den folketingsvalgte politiker nydt fordel af et skattefrit tilskud på 30.218 kroner årligt til dobbelt husførelse, fordi han havde en af Folketingets lejligheder i Tordenskjoldsgade i det centrale København samtidig med et hus i Thy i det nordjyske.

Folketings-lejligheden ligger i fugleflugt 500 meter fra socialdemokratens ejerlejlighed på Christianshavn.

Selv har Simon Kollerup over for Ekstra Bladet indrømmet, at boligtricket var lige lovlig smart.

- Jeg har i dag meddelt administrationen, at jeg ønsker at opsige lejligheden, siger han til Ekstra Bladet. 

Officielt købte Simon Kollerups kæreste, Stine Monrad, ejerlejligheden på Christianshavn i februar 2013 for 3,4 mio.kr. Hun står alene på skødet, men lånedokumenterne viser, at Simon Kollerup er medunderskriver på realkreditgælden.

De to har dannet par siden 2009 og har to børn sammen.

Simon Kollerups officielle folkeregisteradresse er i Thy, hvor faderen har købt et hus til ham.

Enhedslistens medlem af Folketingets Præsidium, Per Clausen, har meddelt, at han vil tage sagen op i Folketingets øverste ledelse.

Ifølge Per Clausen hænger socialdemokratens fastholdelse af huset i Thy sammen med, at Simon Kollerup vil bevare et godt forhold til sin lokale valgkreds i Thisted - men det er ifølge Per Clausen ikke en regning, som Folketinget skal betale for.

Tv2.dk forsøger at få en kommentar fra Simon Kollerup (S).