Politik

TV 2s læsere: Politikere bør skamme sig over deres pension

- Det er lidt svært at retfærdiggøre, at de som laver reglerne, selv er hævet over dem. Hvordan skal folkepensionister nogensinde få en værdig behandling, når politikerne for eksempel aldrig selv får brug for offentlig hjemmepleje?

Sådan skriver Facebook-bruger Kristian Søller Ohlendorff i en populær kommentar til en oversigt over folketingspolitikeres nuværende lønninger og pensionsordninger.

Oversigten kommer oven i nyheden om, at flere politiske partier nu vil skære i løn- og pensionsvilkår for folketingsmedlemmer og ministre.

Et år som minister giver i øjeblikket ret til et pensionsbeløb, der svarer til, hvad en statstjenestemand har optjent på ni år. 

Efter otte år som minister får man derved samme pension, som en statstjenestemand optjener på 37 år. Og det er ifølge mange af TV 2's læsere alt for meget.

- Uanstændigt. Og så sidder de inde på deres polstrede stole og diskuterer om dagpenge, kontanthjælp og folkepensionen er for høj. Sådan en flok hyklere, skriver brugeren Marianne Petersen.

- De burde skamme sig. Tænk at råbe om sparetid og mådehold, og kræve højere pensionsalder for befolkningen, mens de selv er hævet over dette, skriver brugeren Karsten Nørrelund.

Den lavere pensionsalder på 62 år for ministre falder nemlig heller ikke just i god jord hos læserne.

I stedet kræves der en mere lige pensionsalder for borgere og politikere.

- Hvorfor skal folketingsmedlemmer og ministre have en pensionsalder på 62 år? De bør følge det øvrige arbejdsmarked. Men selvfølgelig er det nemmere, når man selv bestemmer reglerne, skriver brugeren Svend Widding.

-  Lønnen er i orden, men pensionsforholdene virker helt forkerte.  Hvorfor skal en politiker kunne gå på pension som 62, når "almindelige" borgere skal vente, til de er 67? Det er virkelig dårlige signaler, der bliver sendt til os borgere, skriver brugeren Gunhild Sommer Heibøll.

Hvad mener du? Bør der ændres i folketingspolitikeres løn- og pensionsvilkår?