Politik

Pia K. raser mod Mette F’s jul på Christiania

Det er ”totalt til grin” og ”fuldstændigt forkasteligt”, at justitsminister Mette Frederiksen valgte at fejre jul med sin nye kæreste på fristaden Christiania i København.

Sådan lyder den hårde anklage fra Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard.

- Jeg synes det er fuldstændigt forkasteligt, at landets justitsminister - den øverste for de retslige tilstande i Danmark – går ud og holder jul på Christiania. Er det en aftale, hun har lavet den aften som en lille julegave? Jeg synes, de må til at tage sig sammen i Socialdemokratiet, siger Pia Kjærsgaard i et interview med tv2.dk, der ellers handlede om debatten om, hvorvidt Fonden Fristaden Christiania skal have et statsgaranteret lån.

Hvorfor synes du ikke det er ok, at justitsministeren holder jul derude, hvis hun har et privat arrangement?

- Fordi det da er et signal til omverdenen om, at alt er rosenrødt på Christiania. Og det ved vi jo, at det absolut ikke er. Javel, det er et privat arrangement, men hun er den øverste for retstilstanden her i Danmark, og jeg synes det er totalt til grin.

Hvorfor skal du blande dig i, hvor justitsministeren holder juleaften?

- Som politiker bliver man spurgt om mange ting.

Det var dig selv, der bragte det op?

- Men det står jo i medierne i dag, så jeg tager den bare op og går videre med den. Og jeg synes ikke, det er godt det her, siger DF-ordføreren og fortsætter:

- Problemet er, at landets justitsminister i den grad er inde i, hvad der foregår på Christiania. Åbenlys narkohandel, kriminalitet, bander der slås. Specielt overfor dem synes jeg, det er et rigtig dårligt signal.

Mette Frederiksen kommenterede beslutningen om at holde jul på fristaden på sin Facebook tirsdag aften:

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter