Politik

Yosief har fået asyl efter Eritrea-sagen: Jeg er så glad

Yosief Beyene er en af de 119 eritreere, der har fået asyl efter Udlændingestyrelsen genoptog Eritrea-sagerne.

- Jeg er så glad. Det er dejligt, at regeringen og det danske folk nu har forstået vores situation, og at vi nu får asyl. Jeg håber, alle andre eritreere i Danmark får asyl, ligesom jeg har fået det, siger han.

Yosief Beyene bor på asylcenter Sigerslev syd for Køge. Han kom til Danmark 9. august, men kort efter blev hans sag ligesom 1300 andre eritreiske asylsager sat i bero, mens Udlændingestyrelsen foretog en ny undersøgelse af forholdene i Eritrea. Men 8. december blev Yosief Beyenes – ligesom de øvrige eritrea-sager – genoptaget. Nu har han så fået asyl i Danmark, og 1. februar skal han flytte til Jammerbugt Kommune.

- Al den diskussion, der har været om os asylsøgere fra Eritrea, har gjort både mig og mange af mine landsmænd nervøse. Nu glæder jeg mig bare til at tage hul på et nyt liv og få kone og børn her i Danmark, siger Yosief Beyene.

Dansk flygtningehjælp glæder sig også over, at eritreere nu igen får asyl i Danmark.

- Det er glædeligt, at folk der virkelig har behov for asyl nu også får det, siger asylchef Eva Singer.

Hun siger også, at det nu burde stå klart, at Udlændingestyrelsens omdiskuterede rapport om Eritrea bør trækkes tilbage. Hidtil har Udlændingestyrelsen kun taget afstand fra enkelte konklusioner, men rapporten står i sin helhed stadig ved magt.

- De nye afgørelser fra Udlændingestyrelsen viser, at rapporten ikke holder vand. Ellers havde de pågældende ikke fået asyl. Derfor mener vi, at rapporten bør trækkes helt tilbage. For selvom den ikke bliver brugt i Danmark, så kan den have betydning for asylsager i udlandet. Det er jo sådan, at ligesom vores myndigheder, så gælder det også for udenlandske myndigheder, at man læser det materiale, der findes. Og her kan man stadig finde den danske rapport. Til gengæld kan man ikke læse den store polemik, der har været om rapporten. Derfor bør den trækkes tilbage, siger Eva Singer.