Nye tal: Stort set alle fra Eritrea fĂĄr asyl

Efter Udlændingestyrelsen genoptog behandling af asylsager med personer fra Eritrea får stort set alle eritreere asyl.

En helt ny opgørelse viser at ud af 122 sager, hvor der er truffet afgørelse, har 119 fået ja til asyl i Danmark. Kun tre har fået afslag, fordi de enten ikke kommer fra Eritrea eller fordi de er blevet registreret i et andet EU-land og derfor skal søge om asyl der.

Tallene kommer efter lang tids ballade om asylsøgere fra Eritrea. I sommer kom der hver dag op mod 20 eritreiske flygtninge til Danmark. Det fik Udlændingestyrelsen til at iværksætte en såkaldt fact-finding mission til Eritrea, der resulterede i en rapport, der viste, at forholdene i Eritrea var forbedret.

Dermed var der ikke udsigt til, at flygtninge fra Eritrea automatisk ville fĂĄ asyl i Danmark.

Men rapporten blev udsat for massiv kritik fra en række organisationer, der anklagede Udlændingestyrelsen for at tegne et rosenrødt billede af Eritrea. Senere blev dele af rapportens konklusioner trukket tilbage, og 8. december blev asylsagerne så genoptaget.

Omkring 1300 eritreere venter på at få svar, og her er de første 122 sager altså nu behandlet med det resultat, at stort set alle har fået asyl.

Der kom i 2014 cirka 2300 flygtninge fra Eritrea til Danmark. Dermed eritreerne den næststørste flygtningegruppe efter syrerne.