Politik

S-profil sender stikpille til Løkke: Gem altid bilagene

- Det er altid en god idé at gemme bilagene.

Sådan lyder kommentaren fra Socialdemokraternes skatteordfører Astrid Krag efter Lars Løkke Rasmussen tidligere på dagen var ude og love danskerne, at han vil genindføre det nu afskaffede håndværkerfradrag med tilbagevirkende kraft, hvis blå blok vinder det kommende folketingsvalg.

- Står det til mig, vil det være sådan, at kommer valget i foråret, genindfører vi den ordning med virkning fra 1. januar 2015, så derfor skal man gemme sine kvitteringer derude, sagde Lars Løkke Rasmussen tidligere på dagen.

Og det er den kommentar, der nu får den socialdemokratiske skatteordfører til at svare kækt igen:

- Jeg vil gerne sige til Løkke, at det altid er en god idé at gemme bilagene. Og det er det jo al den stund, at man skal have bilag på, at man ikke har fået sit arbejde udført sort, så derfor er det et lidt overflødigt råd, som Løkke giver, siger Astrid Krag med slet skjult henvisning til, at Lars Løkke Rasmussen tidligere har været involveret i bilagssager.

- Løkke serverer tidlig valgflæsk

Socialdemokraterne var selv med til at afskaffe håndværkerfradraget, der udløb ved nytår, da det ifølge Astrid Krag var for dyrt i forhold til, hvor mange jobs, det skabte. Lars Løkke Rasmussens melding er derfor ikke seriøs politik, mener hun.

- Valgflæsket bliver serveret tidligt fra Venstre. Vi ved, hvor dyre de her job har været at skabe, og hvis man for alvor ville være med til at skabe job i byggeriet, så skulle man have støttet den store boligaftale, som blev lavet i Folketinget i efteråret, siger Astrid Krag og henviser til den boligaftale, som regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti indgik i november og som ifølge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter vil give beskæftigelse til 18.000 personer frem mod 2020.

Astrid Krag, virker det ikke dobbeltmoralsk at beskylde Lars Løkke for valgflæsk, når både dit nuværende og tidligere parti (SF) selv har flere løfter fra forrige valgkamp, som I ikke har gennemført?

- Nej, for Løkke slår det her op som en dyb bekymring for jobskabelsen i byggeriet, og der må man bare sige at Venstre havde muligheden for at gå med i en stor ambitiøs boligaftale kort før jul. Hvis de var optaget i reel jobskabelse, så jeg synes jeg, det er et meget konkret eksempel på, at man putter noget i nogle andre klæder, end det det egentlig skulle være i, siger Astrid Krag.

Men var det ikke lidt det samme, som da dit nu tidligere parti gik ud og lovede 40 procent billigere offentlig transport?

- Nej, det synes jeg ikke er den interessante diskussion. Her peger man på et forslag, som man ved er dyrt, og som man ved har en markant ringere effekt i forhold til at skabe jobs, end vi troede. Og så siger man, at det støtter man, og det er imod bedre vidende, når man ved, at det har været nogle meget dyre job.

Håndværkerfradraget blev indført den 1. juni 2011 af den daværende VK-regering og skulle kun gælde til og med 31. december 2012. Den nuværende regering har videreført ordningen til 2013 og 2014.

Sådan fungerede håndværkefradraget

Har du fået lavet arbejde i din bolig, der kan gå ind under håndværkerfradraget, kan du fradrage op til 15.000 kroner per voksen person i husstanden. Fradrager du det maksimale beløb på 15.000 kroner sparer du cirka 5.000 kroner i skat.

Ægtepar eller samboende kan fradrage i alt 30.000 kroner og på den måde kan de spare 10.000 kroner i skat.

Det er håndværkernes arbejdsløn, du kan fradrage.

Håndværkerfradraget gælder kun for arbejde udført inden 1. januar 2015. Har du endnu ikke betalt for håndværksarbejdet, der blev udført inden nytår, skal arbejdet betales senest den 28. februar 2015, hvis du vil have del i fradraget.