Politik

Lidegaard: Vi skal "vaccinere" mod ekstremisme

TV 2 NEWS havde mandag morgen udenrigsminister Martin Lidegaard med direkte fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Han var på vej til Bruxelles, hvor EU's udenrigsministre skal mødes for første gang siden terrorangrebene i Paris.

På dagsordenen er terrorbekæmpelse i Europa og spørgsmålet om, hvordan man kan styrke indsatsen mod en øget islamisk ekstremisme i især Nordafrika ved at yde hjælp og økonomisk bistand til regionen.

- Vi skal diskutere, hvad vi kan gøre uden for EU’s grænser. Det er sådan, at de fleste lande har programmer til at forebygge ekstremisme i Nordafrika, Mellemøsten og andre steder. Og de programmer skal vi koordinere bedre og måske også skrue op for, siger Martin Lidegaard og fortsætter:

- Faktisk har Danmark i de seneste år haft en hel del programmer. Både med henblik på at styrke politiet i de her områder og med henblik på at styrke uddannelsen af unge, så de bliver "vaccineret" mod ekstremisme. Og det har vi haft så forholdsvis stor succes med, at EU har bedt os om at være med til at opskalere det.

Se hele interviewet med Martin Lidegaard fra mandag morgen ovenfor.