Politik

Trods beklagelse: Enhedslisten kræver svar fra minister i brosag

Enhedslisten trækker nu justitsminister Mette Frederiksen (S) ind i sagen om Kronprinsens Krone 7-bil, der natten til søndag susede forbi de ventende billister og over Storebæltbroen, mens stormen Egon rasede.

Det skete, selvom kongehusets bil aldrig fik tilladelse af Sund og Bælt til at køre over broen.

Og derfor kræver Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested nu svar fra justitsminister Mette Frederiksen om, hvem der egentlig tog beslutningen om at køre over.

- Jeg vil nu stille ministeren spørgsmål om sagen gennem retsudvalget, forklarer Henning Hyllested.

- For hvem har taget den beslutning? Både Sund og Bælt og det lokale politi havde jo vurderet, at det ikke var forsvarligt at køre over. Og det er jo dem, der har forstand på sådan noget.

- Kunne have taget toget

Både kronprinsen og PET har beklaget episoden. Lene Balleby, kommunikations- og pressechef for kongehuset, siger til Ritzau:

- Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen.

Men undskyldningen er ikke nok til at Henning Hyllested vil lægge sagen død. 

- Det aktualiserer sådan set bare mit spørgsmål. For hvem har givet ham den mulighed? Det er i hvert fald ikke Sund og Bælt eller politiet, siger Enhedslisten-ordføreren, der kalder hele sagen for 'langt ude'.

- Ikke nok med at kronprinsen satte sig eget liv på spil. Det må han sådan set selv om. Men han satte også andres liv på spil, for tænk nu hvis det var gået galt og man skulle have iværksat en farlig redningsaktion mens stormen rasede.

Han mener, at kronprinsen i stedet burde have kørt tilbage til Nyborg Station, hvis han absolut måtte til Sjælland før stormen var drevet over.

- Han kunne jo bare have taget toget derfra. Så vidt jeg ved, kørte de stadig. Jeg kører selv ofte med de tog, og der plejer at være god plads på dem om aftenen. Han kunne endda have købt billet til første klasse.

TV 2 NEWS har snakket med Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr, der ligesom sin partifælle understreger, at det er problematisk, at kronprinsens bil kørte over Storebæltsbroen mens stormen Egon rasede - se interviewet i videoen øverst i artiklen.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter