Politik

Thorning på charmeoffensiv: Bilka viser vejen frem

Valgåret er i gang, og et af de første punkter på dagsordenen for statsminister Helle Thorning-Schmidt er et besøg på sin tidligere arbejdsplads; supermarkedet Bilka i Ishøj.

Besøget finder sted efter, at Thorning i sin nytårstale 1. januar slog fast, at en af de vigtigste opgaver den kommende tid bliver at få indvandrere og efterkommere til i højere grad at blive en del af arbejdsmarkedet.

I Bilka i Ishøj er omkring en tredjedel af de ansatte netop af anden etnisk herkomst end dansk, og der er behov for, at andre virksomheder påtager sig et lignende integrationsansvar, mener statsministeren.

- Jeg mener, at det er vejen frem, at nogle af de store forretninger vi har i Danmark, påtager sig en integrationsopgave. Det gør Bilka, og det er en af grundene til, at jeg gerne ville komme her i dag og høre, hvordan man konkret gør, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Det er slående, at alle dem jeg har snakket med herude siger, at de ikke sådan i dagligdagen går og tænker på, om de er etniske danskere eller hvad. For her er man allesammen kolleger, og det gælder bare om at gøre sig umage som på enhver anden arbejdsplads. Jeg synes det er positivt, at det er lykkedes for Bilka at ansætte så mange med anden etnisk baggrund. 

Kommentatorerne siger, at du er hernede på din gamle arbejdsplads for at vise, at du er i øjenhøjde med vælgerne. Har de ret i det?

- Kommentatorerne siger ufattelig mange ting. Når vi politikere bliver på Christiansborg, så gemmer vi os bag de tykke mure, og når jeg så tager en tur til Ishøj og besøger Bilka for at lære noget, så er det også galt. Så det tager jeg med ro. 

Helle Thorning-Schmidt tilbage i Quickfood-afdelingen, hvor hun selv arbejdede.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter