Politik

Sådan gik det Enhedslisten i 2014

TV 2 News' politiske årskavalkade har premiere den 1. januar kl. 12.30 – se med, når politisk redaktør Anders Langballe og kommentator Hans Engell ser tilbage på et dramatisk år i dansk politik. Du kan se programmet på TV 2 News eller TV 2 Play.

Enhedslistens kritik af regeringen fortsatte med uformindsket styrke i 2014. Thorning svigter de arbejdsløse, har anklagen igen og igen lydt fra venstrefløjspartiet. Alligevel lykkedes det partiet sammen med SF at nå til enighed med regeringen om finansloven for 2015, og undgik dermed et scenarie som året før, hvor regeringen endte med at lave en aftale med de borgerlige.

- Heller ikke 2014 blev et festår hos venstrefløjen i Folketinget, siger Anders Langballe, TV 2's politiske redaktør, og uddyber:

- Enhedslisten lavede finanslov med regeringen, men tæt på magten og regeringen, kom Listen ikke. Afskallingen hos SF betød imidlertid, at partiet fik en størrelse i Tinget, så der blev en plads i både præsidiet og i det kontroludvalg, der skal føre tilsyn med efterretningstjenesterne.

Kigger vi på meningsmålingerne, er Enhedslisten i løbet af året faldet en smule, men ligger stadig markant over valgresultatet fra 2011. 9,4 procent af danskerne vil ifølge den seneste Megafon-måling sætte krydset ved liste Ø.

TV 2 News' politiske årskavalkade har premiere den 1. januar kl. 12.30 – se med, når politisk redaktør Anders Langballe og kommentator Hans Engell ser tilbage på et dramatisk år i dansk politik. Du kan se programmet på TV 2 News eller TV 2 Play.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter