Politik

Nu skal au pairs have mere fri og flere lommepenge

Fri på alle officielle helligdage og flere lommepenge.

Det er en del af indholdet i en ny aftale om au pair-ordningen,som fredag er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF.

Med aftalen hæves lommepengene til 4000 kroner om måneden mod de nuværende 3250 kroner.

Samtidig skal værtsfamilierne være med til at betale for au pair-personernes danskundervisning. 5000 kroner, skal der lægges til det formål.

Udover fri på helligdage, får au pairerne også ret til en ekstra halv fridag, ligesom der åbnes mulighed for at tage frivilligt, ulønnet arbejde ved siden af.

- Mange børnefamilier har glæde af au pair-ordningen, men det står klart, at der er behov for at forbedre den, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Jeg er rigtig glad for, at vi med aftalen nu har sat nogle klare rammer for opholdet, så der er en bedre balance mellem den enkeltes huslige opgaver og fritid, siger han.

Dansk Folkeparti er som det eneste borgerlige parti med i aftalen.

- Au pair-ordningen trænger til en modernisering, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen.

- Vi synes, at det er en god aftale, som sikrer at der fortsat er mulighed for at hente en au pair til landet, men som samtidig medfører en højere grad af selvfinansiering for de familier, som benytter sig af ordningen, siger han.

Som led i aftalen hæves aldersgrænsen på au pair-ordningen fra 17 til 18 år.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter