Politik

Redaktør om Eritrea-sag: Sporene skræmmer i regeringen

Tirsdag kommer der en ny redegørelse fra Udlændingestyrelsen i den såkaldte Eritrea-sag.

Det sker efter, at justitsminister Mette Frederiksen (S) langt fra var tilfreds med de svar, hun mandag modtog fra styrelsen i sagen om den meget udskældte og omdiskuterede Eritrea-rapport.

Og justitsministeren er gået meget langt for at udstille, hvor utilfreds hun er med Udlændingestyrelsens arbejde i sagen, mener politisk redaktør hos Børsen, Mads Brandstrup, der kalder forløbet "højst usædvanligt".

- Det er klart, at sporene skræmmer. Da justitsminister Morten Bødskov måtte træde tilbage, var det jo også i et spil mellem embedsmænd og Folketinget, hvor det, han i sidste ende røg på, var at regeringens parlamentariske grundlag ikke længere havde tillid til de svar, Morten Bødskov gav dem, siger Mads Brandstrup til TV 2 NEWS.

Derfor har Mette Frederiksen også valgt at køre en helt anden stil end sine forgænger og partifæller, lyder analysen.

- Justitsministeren har kørt et tæt parløb med retsordførerne fra de andre partier, for at sikre, at for hvert skridt hun tager, har hun den nødvendige parlamentariske opbakning, og at det er langt vigtigere for hende, end den styrelse, der refererer til hende, siger Mads Brandstrup.

Han henviser til, at Mette Frederiksen i samme øjeblik, som papirer kommer ind på hendes bord, giver dem videre til Folketinget for at sikre, at der ikke er nogen, der føler sig ført bag lyset

- Sagen har jo et helt eksplosivt materiale, og sporene skræmmer som sagt. Det er ikke mere end et par år siden, at der røg en justitsminister sidst på urent trav og urigtige oplysninger, og det er helt tydeligt, at Mette Frederiksen er fuldstændig stålsat på, at det skal ikke ske for hende. Hun vil ikke politisk fedtes ind i en fodfejl, der er begået et andet sted, siger Mads Brandstrup.

Mette Frederiksen har ved flere lejligheder slået helt fast. at hun ikke har blandet sig politisk, og at hun intet har haft at gøre med, hvad konklusionerne skulle være i rapporten.

Ifølge Mads Brandstrup er der da også politisk opbakning til Mette Frederiksen, og der eksisterer frem mod den nye redegørelse et samlet ønske om at få ryddet op.