Politik

Partier vil splitte Justitsministeriet

Justitsministeriet er under den nuværende regering blevet en uhåndterlig kolos, der ikke kan servicere Folketinget ordentligt, og som alt for ofte havner i skandalesager.

Sådan lyder det ifølge Jyllands-Posten fra samtlige borgerlige partier samt SF, der alle mener, at det var en alvorlig fejl, da regeringen efter valget nedlagde Integrationsministeriet og placerede udlændingepolitikken, herunder asylsager, i netop Justitsministeriet. Partierne vil tilbage til den gamle model.

- Det går ud over lovkvaliteten, fordi Folketinget ikke får den betjening fra ministeriet og ministeren, som vi har brug for. Og ministeren risikerer at drukne i møgsager, siger retsordfører for Venstre Karsten Lauritzen til Jyllands-Posten, efter at Justitsministeriet endnu en gang er i søgelyset i den såkaldte Eritrea-sag.

Det er statsministeren, der bestemmer ressort-fordelingen, men også De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti foreslår en opsplitning. Også SF ser store problemer med den nuværende konstruktion.