Politik

Her er de bedste og værste kommuner at være handicappet i

Socialpædagogerne udgiver i dag, mandag et danmarkskort, hvor de rangordner kommunerne efter deres kvalitet i indsatsen på det sociale område.

På hjemmesiden socialtindeks.dk offentliggører organisationen en rangliste, der rangerer kommunerne på pladserne 1 - 98, når det gælder indsatsen på tre områder: ’udsatte børn og unge’, ’udsatte voksne’ og ’handicappede’.

Du kan se, hvordan din kommune klarer sig, når det gælder den specialiserede sociale indsats her.

Indekset viser, at Rødovre Kommune er bedst, når det kommer til alle tre områder, mens Fanø Kommune ligger i bunden på listen.

Vil ikke pege fingre af kommunerne

Socialpædagogerne ønsker med indekset ikke at pege fingre af de dårligst placerede kommuner. I stedet ønsker man, at lægge op til en politisk debat i de forskellige kommuner.

- Vi vil meget gerne have, at der kommer politisk fokus på det specialiserede sociale område, og hvad kommunalpolitikerne selv kan gøre for det. Vi måler kun på nogle ting, som socialpolitikerne ude i kommunerne selv har en mulighed for at gøre noget ved. Og så vil vi også gerne have, at kommunerne lærer af hinanden, og kigger på indekset for at lade sig inspirere af, hvad de kunne gøre bedre, siger politisk chef for socialpædagogerne Claus Wendelboe til TV 2 News.

Skæver ikke til økonomisk formåen

Han fortæller, at der i undersøgelsen ikke er skævet til de enkelte kommunernes økonomiske formåen.

- Vi samvejer forskellige typer oplysninger, vi skeler ikke til, hvad de enkelte kommuner burde have råd til. Vi har i stedet spurgt dem, hvad de reelt gør for de her grupper, som undersøgelsen drejer sig om.

Med danmarkskortet følger en lang række politikanbefalinger, som organisationen gerne ser, at politikerne bruger til at forbedre den specialiserede sociale indsats i kommunerne.