Politik

6.000? 12.000? 20.000? Forstå asyltallene her

Der florerer mange tal i asyl-debatten i øjeblikket. I dag blev endnu ét føjet til listen, da Udlændingestyrelsen meddelte, at 12.000 flygtninge forventes at få ophold og integreres i kommunerne næste år.

Tv2.dk giver dig her et overblik over de mange tal, der florerer i debatten.

12.000 ud i kommunerne

I dag meddelte Udlændingestyrelsen, at de forventer, at 12.000 flygtninge vil få ophold og skal overgå til integration i kommunerne i 2015. Hidtil lød forventningen, at det tal for 2015 ville blive på 4000 – og Udlændingestyrelsens nye tal er altså en tredobling af de hidtidige prognoser.

Af grafen kan det også ses, at tallet i år forventes at være 6.000. Ifølge Udlændingestyrelsen var tallet til og med 31. oktober på 4.895.

20.000 i alt

Tallet på 20.000 har længe været omdrejningspunkt i asyldebatten. Det tal er Udlændingestyrelsens prognose for, hvor mange asylansøgere, der i alt kommer til Danmark. Dét tal er altså naturligt nok højere, end tallet for asylansøgere, som skal videre til kommunerne. Det skyldes, at en del af asylansøgerne aldrig når så langt, fordi de får deres ansøgning afvist.

Usikre tal

Prognoserne skal imidlertid læses med forbehold. Der er således meget store udsving i, hvor mange flygtninge, der måned for måned kommer til Danmark - og det er stort set umuligt på forhånd at spå om, hvordan bare den følgende måneds tal bliver. Som det fremgår af grafen herunder, eksploderede antallet af asylansøgere således eksempelvis i sommermånederne i år, mens de faldt voldsomt igen i oktober.

Udlændingestyrelsens prognoser for næste år er således behæftet med stor usikkerhed - og om de reelle antal næste år bliver 12.000/20.000, står først klart i begyndelsen af 2016. Tallene er blot udtryk for Udlændingestyrelsens bedste skøn.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter