6.000? 12.000? 20.000? Forstå asyltallene her

Der florerer mange tal i asyl-debatten i √łjeblikket. I dag blev endnu √©t f√łjet til listen, da Udl√¶ndingestyrelsen meddelte, at 12.000 flygtninge forventes at f√• ophold og integreres i kommunerne n√¶ste √•r.

Tv2.dk giver dig her et overblik over de mange tal, der florerer i debatten.

12.000 ud i kommunerne

I dag meddelte Udl√¶ndingestyrelsen, at de forventer, at 12.000 flygtninge vil f√• ophold og skal overg√• til integration i kommunerne i 2015. Hidtil l√łd forventningen, at det tal for 2015 ville blive p√• 4000 ‚Äď og Udl√¶ndingestyrelsens nye tal er alts√• en tredobling af de hidtidige prognoser.

Af grafen kan det ogs√• ses, at tallet i √•r forventes at v√¶re 6.000. If√łlge Udl√¶ndingestyrelsen var tallet til og med 31. oktober p√• 4.895.

20.000 i alt

Tallet p√• 20.000 har l√¶nge v√¶ret omdrejningspunkt i asyldebatten. Det tal er Udl√¶ndingestyrelsens prognose for, hvor mange asylans√łgere, der i alt kommer til Danmark. D√©t tal er alts√• naturligt nok h√łjere, end tallet for asylans√łgere, som skal videre til kommunerne. Det skyldes, at en del af asylans√łgerne aldrig n√•r s√• langt, fordi de f√•r deres ans√łgning afvist.

Usikre tal

Prognoserne skal imidlertid l√¶ses med forbehold. Der er s√•ledes meget store udsving i, hvor mange flygtninge, der m√•ned for m√•ned kommer til Danmark - og det er stort set umuligt p√• forh√•nd at sp√• om, hvordan bare den f√łlgende m√•neds tal bliver. Som det fremg√•r af grafen herunder, eksploderede antallet af asylans√łgere s√•ledes eksempelvis i sommerm√•nederne i √•r, mens de faldt voldsomt igen i oktober.

Udl√¶ndingestyrelsens prognoser for n√¶ste √•r er s√•ledes beh√¶ftet med stor usikkerhed - og om de reelle antal n√¶ste √•r bliver 12.000/20.000, st√•r f√łrst klart i begyndelsen af 2016. Tallene er blot udtryk for Udl√¶ndingestyrelsens bedste sk√łn.

F√łlg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter