Politik

Politisk analytiker: Løkke-bog udløser ikke ny krise i Venstre

Venstres næstformand Kristian Jensen spillede et dobbeltspil under sommerens storm mod Lars Løkke Rasmussen. Det fremgår af portrætbogen LLR om Lars Løkke Rasmussen, skriver Politiken.

Forud for det afgørende angreb mod Lars Løkke Rasmussen var næstformand Kristian Jensen i tæt parløb med EU-parlamentarikeren Jens Rohde.

Ifølge bogen, der udkommer mandag, godkendte Kristian Jensen hvert et skridt og hver formulering i Jens Rohdes angreb på Lars Løkke. Blandt andet i den kronik, som Jens Rohde leverede i Viborg Stifts Folkeblad blot tre dage før det historiske krisemøde i Venstres hovedbestyrelse i Odense d. 3. juni.

Bortset fra det bidrager bogen ikke med de store afsløringer og vil ikke udløse en ny formandskrise i Venstre. Det vurderer TV 2’s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

- Den hvirvler lidt snavs og op giver nogle af de kendte historier nye facetter, men der er ikke en ny GGGI-sag, tøjsag eller bilagssag, så en formandskrise i Venstre, som den type vi har set to gange tidligere, udøser den her bog altså ikke, vurderer Peter Lautrup-Larsen.

Hvad betyder bogen for næstformand Kristian Jensen?

- Der er kun én undskyldning for oprør i politik og det er, at man vinder. Det gjorde Kristian Jensen altså ikke. Så står det her beskidte spil tilbage, og det ser aldrig pænt ud for almindelige mennesker, der ikke har det tætte magtspil inde på kroppen. Det er ikke særlig rart for Kristian Jensen, at det her bliver hvirvlet op. Det, der egentlig skulle være en bog om Lars Løkke, ender med at blive et problem for Kristian Jensen, siger Lautrup-Larsen.

Han mener ikke, at bogen indeholder afsløringer, der vil få regeringen til at udskrive et hurtigt valg.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det her bliver en gamechanger og at Venstre pludselig smider halvdelen af stemmerne, som de gjorde sidst i forbindelse med tøjsagen. Der er heller ikke noget, der tyder på, at de andre blå partier siger, at de ikke vil have Lars Løkke som deres statsministerkandidat. Så Helle Thorning kører videre med sine valgplaner, som om at der ikke var kommet nogen bog, siger Peter Lautrup-Larsen.