Politik

Minister vil have flere til at åbne hjemmet for flygtninge

Det er en "fantastisk", når danskere åbner deres hjem for flygtninge, der er i Danmark. Det mener socialminister, Manu Sareen(Radikale), som i Berlingske beskriver, hvordan endnu flere herhjemme bør gøre som - for ham - nye projekter: Nemlig at tage flygtninge indenfor hos sig selv.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er ret nyt for mig, at dette sker, men jeg håber virkelig, at vi vil se, at det spreder sig ude i kommunerne. For den absolut bedste form for integration starter altså ved spisebordene omkring i de små hjem. Hvis integrationen skal lykkes, så skal danskerne blande sig i de nye indvandreres liv, og indvandrerne skal selv åbne op, siger Manu Sareen til Berlingske. 

Han hæfter sig ved en bevægelse i Danmark. En, hvor man som borger gerne vil byde flygtninge velkommen. Som på Ærø, hvor TV 2 blandt andet har besøgt lokalsamfundet, hvor man har gjort klar til 40 unge flygtninge, og hvor borgmesteren ser frem til at få nyt liv i gaden.

- Jeg tror, at den bevægelse, man ser i befolkningen, slet ikke er gået op for os politikere endnu. Det kan godt være, at vi brydes og taler om det her på en frygtelig måde. De rækker hånden ud i svære situationer, og det er simpelthen smukt. Imens er det, som om at vi politikere lever i et ekko i vores egen lille boble, siger ministeren.

Flygtninges vej til Danmark har de seneste måneder været genstand for stor debat i blandt andet Folketinget, hvor antallet af folk, der flygter hertil, har været debatteret. Men for socialministeren er det især afgørende, at der ude i hver enkelt lille hjem bliver åbnet op og taget imod de nye mennesker i Danmark.

- Der er en række værktøjer, som kommunerne kan benytte sig af. Men det at huse flygtninge i private hjem er en af dem, og derfor er det også min klare opfordring til kommunerne, når vi skal drøfte det her, at de vælger at benytte sig mere af den mulighed.