Politik

Bog: Løkkes kone gav TV 2-redaktør buksevand

TV 2’s politiske redaktør Anders Langballe fik buksevand af Lars Løkkes kone Sólrun, da Venstres formand den 25. maj i år skulle holde tale i Landstingssalen efter det historisk dårlige resultat ved valget til Europa-Parlamentet. Det fremgår af portrætbogen LLR om Lars Løkke Rasmussen, der udkommer på mandag.

I bogen er episoden beskrevet således:

”Idet Lars Løkke er trådt op på podiet, har TV2’s Anders Langballe stillet sig op ved siden af med et kamera, klar til at følge talen og interviewe Løkke bagefter. Pludselig mærker han noget sile ned ad benet.

Vand?

Det er sært. Og endnu mere underligt er det, at hans ene jakkelomme er fuld af vand. Bukserne er pladdervåde, og vandet driver ned ad hans ene ben. Han kigger op og ser, at Sólrun Løkke Rasmussen er på vej væk fra ham med en tom vandflaske i hånden.

Anders Langballe er målløs. I TV2-redaktørens sind er der ingen tvivl om, at Løkkes kone lige har tømt en halv liter vand ned i hans lomme. ”

Selv siger Anders Langballe om episoden:

- Det er rigtigt, at jeg stod der den aften, og det er rigtigt, at Sólrun Løkke Rasmussen stod tæt på mig. Pludselig var min bukser pladdervåde, og det skyldes i hvert fald ikke inkontinens. Ellers vil jeg ikke bidrage til flere spekulationer om den sag, siger Anders Langballe til tv2.dk.

Bogen LLR er skrevet af to journalister fra BT.